Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Állati móka a Mátyás téren

Színes családi délután a Kesztyűgyárban

2018. április 23. hétfő

Vidám és izgalmas programokkal várták a józsefvárosi családokat a Kesztyűgyár Közösségi Házban péntek délután. A Föld napja alkalmából számos kikapcsolódási lehetőség közül választhattak a Mátyás térre érkezők. A szervezők különböző versenyeket is rendeztek, amelyek győztesei értékes tárgyjutalomban részesültek.

 A Föld napja, állati móka címmel szerveztek jó hangulatú családi délutánt pénteken, a Mátyás téren. A Kesztyűgyár Közösségi Ház A Föld napja alkalmából izgalmas és vidám programokkal kívánt kedveskedni a Józsefvárosban élőknek: az aszfaltrajzversenyen bárki részt vehetett – a nyeremény egy gyermek roller volt –, a legkisebbek kipróbálhatták a póni lovaglást, és egy mini futóversenyen a leggyorsabbak értékes ajándékban részesültek.

A Mátyás térre ellátogató családok ingyenesen használhatták a trambulint, a pelótát, tollaslabdázhattak, pingpongozhattak és csocsózhattak. A szervezők kemencés lángossal vendégelték meg a programokon résztvevő gyermekeket.

Pál Enikő, a Kesztyűgyár szakmai igazgatója kifejtette: „Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy A Föld napján szabadtéri programokkal várjuk a józsefvárosi családokat. Egész évben biztosítunk kikapcsolódási lehetőségeket, de vannak kiemelt programjaink, mint a mai alkalom, és örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek hozzánk” – fűzte hozzá a szakmai vezető.

Péntek délután megtelt a Mátyás tér, a hangos gyermekzsivaj és kacaj pedig további családokat vonzott a Kesztyűgyár épülete elé. Az eseményen részt vett Németh Magdolna is, aki gyermekével rendszeresen látogatja a Közösségi Ház kínálta programokat. „A kislányom indult a futóversenyen, felült a pónilóra, rajzolt is, szóval egy igazi élmény számára ez a mai rendezvény. Nagyon hálásak vagyunk sok szülővel együtt, hogy ilyen kellemes délutánt szerveztek nekünk” – tette hozzá a fiatal anyuka, aki szerint nem csak a gyermekeknek, hanem a szülőknek is fontos az, hogy megismerkedjenek, barátokat szerezzenek, és egy jó közösséget alkossanak. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben