Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ötvennyolc éve Józsefvárosban

A kilencvenéves Benyák Mihálynét köszöntötték

2018. április 24. kedd

Az 1928. április 21-én született Erdősi Máriát köszöntötte a napokban kilencvenedik születésnapja alkalmából Kaiser József önkormányzati képviselő. Az idős hölgy immár ötvennyolc éve él kerületünkben, Visi Imre utcai otthonában.

Benyák Mihályné, leánykori nevén Erdősi Mária kilencven évvel ezelőtt Szombathelyen látta meg a napvilágot. Édesapja a városházán dolgozott hivatalnokként, édesanyja pedig a négy gyermek mellett háztartásbeliként tevékenykedett. A helyi Domonkos rendi zárdában tanult, majd érettségit szerzett a Vas megyei nagyvárosban. A II. világháború, és annak következményei keresztülhúzták a számítását: varrónő, divattervező szeretett volna lenni, de nem tudott, illetve nem lehetett továbbtanulnia.

Budapestre egy barátnője invitálására érkezett, azzal a céllal, hogy itt könnyebben fog munkát találni. A fővárosba érkezése napján ismerkedett meg későbbi férjével. A frigy ötvenhárom évig tartott – férje haláláig -, amelyből egy gyermekük született. Marika néni első munkahelye a Vígszínház melletti Török Kávézóban volt, ahol fagylaltot árult. Ezt követően megszerezte a vendéglátóipari diplomáját, majd a frissen megszerzett végzettséggel az akkori Metropol Szálloda éttermi vezetőjeként helyezkedett el. 1981-ben vonult nyugdíjba egy zuglói étteremből.

Az ünnepelt a mai napig kiváló szellemi és fizikai egészségnek örvend, csupán egy-két otthoni teendőnél kéri ismerősök segítségét. Nagyon szeret olvasni, és egyetlen unokájával időt tölteni. Marika nénit a Visi Imre utcai otthonában Kaiser József önkormányzati képviselő látogatta meg a jeles napon. „Meg kell becsülnünk az időseinket, és fontos, hogy figyeljünk rájuk, meghallgassuk véleményeiket, tanácsaikat. Olyan tudással rendelkeznek, amit mi is hasznosíthatunk a saját életünkben. Marika néninek egy gyönyörű virágcsokorral, és az Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel kedveskedtünk születésnapja alkalmából” – tette hozzá Kaiser József.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság    

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben