Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A bölcsődék napját ünnepelték

Kitüntették a kisgyermekek nevelőit

2018. április 24. kedd

Az első magyar bölcsőde 166 évvel ezelőtti megnyitására emlékezve ünnepeljük A bölcsődék napját április 21-én. Józsefváros vezetése hétfőn fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak: Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke átadta a „Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” és a „Polgármesteri Dicséret” kitüntetéseket, valamint a „Hűségjutalom okleveleket”.

Sántha Péterné humán ügyekért felelős alpolgármester ünnepi beszédében megemlékezett arról, hogy 1852-ben nyílt meg Magyarország első bölcsődéje, majd megköszönte a bölcsődei dolgozók odaadó, szeretetteljes munkáját, amit az évek során végeztek gyermekeinkért, unokáinkért.

Kiemelte, hogy a kerület büszke lehet a bölcsődéire, amelyek folyamatosan fejlődnek, jobbnál jobb programokkal segítve a gyermekek személyiségének kibontakozását. Beszéde zárásaként elszavalta Szabó Lőrinc, Lóci óriás lesz című versét.

Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke pohárköszöntőjében gratulált a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék elmúlt évi sikereihez, beleértve Az Év Felelős Foglalkoztatója díjat, a Zalabai Gábor Esélyegyenlőségi Díjat, valamint a nemrégiben megjelent tanulmánykötetüket.

Kiemelte: az önkormányzat 2017-ben mintegy 100 millió forinttal járult hozzá a bölcsődék fejlesztéséhez és a továbbiakban is számíthatnak a támogatására.

Az ünnepségen átadták a „Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” és a „Polgármesteri Dicséret” kitüntetéseket, valamint a „Hűségjutalom okleveleket”. Az elismeréseket Sántha Péterné és Zentai Oszkár nyújtotta át a díjazottaknak.

A kitüntetések átadása után az X-Faktor első évadának győztese, Vastag Csaba és zenekara szórakoztatta műsorával a jelenlévőket.

A díjazottak

„Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” szakmai kitüntetésben részesült:

Hegedűs Andrea kisgyermeknevelő

27 éve dolgozik Józsefvárosban. Pályáját a Mini-Manó Bölcsődében kezdte és azóta is példaértékű elhivatottsággal végzi munkáját ebben a bölcsődében.

Kollégáival szoros kapcsolatot tart, mindig lehet rá számítani, mindenkivel megtalálja a megfelelő hangot. A bölcsődéjében és az egész szervezetben tisztelik szakértelmét, elhivatottságát, a kisgyermeknevelői munkához való hozzáállását.

Kiss Mónika konyhai kisegítő

Józsefvárosban 22 éve dolgozik, a Mini-Manó Bölcsőde konyhájának oszlopos tagja. Munkaköre konyhai kisegítő, de az ételek elkészítésében is aktívan részt vesz.

A legfontosabb számára, hogy minden gyermek jól lakjon, nagy gonddal figyel a minőségi étkeztetés technikai kivitelezésére, az ízléses és finom ételkészítésre. Megbízhatósága és precizitása példamutató, munkáját lelkiismeretesen végzi el, kollégái számíthatnak rá.

Mohácsi Krisztina kisgyermeknevelő

1987-től dolgozik a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél. Az évtizedek alatt rengeteg gyermek gondozásában és nevelésében vett részt. Munkájának alapja a jó kapcsolat kiépítése a családdal.

Példaértékű a gyermekekkel való foglalkozása, anyanyelvi, vizuális és zenei téren egyaránt. Fiatal kolleganőit segítőkészen támogatja, jó gyakorlati tudását átadva a jövő nemzedékeinek. Kreatív alkotásai kimagaslóak, melyek díszítik a csoportszobáját és a Játékvár Bölcsőde épületét is.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetésben részesül:

Fischer Lászlóné kisgyermeknevelő

30 éve dolgozik a kerületben, 12 évig bölcsődevezető volt a Fecsegő-tipegők Bölcsődében. Jelenleg kisgyermeknevelő, a bölcsődevezető távollétében vezető helyettesi feladatokat lát el. Fontos számára a bölcsőde magas szakmai színvonalon való működése, munkájára a példamutatás, lelkiismeretesség és precizitás jellemző.

Megbízható munkatársként kivívta kollégái szeretetét és tiszteletét. Tudásával szívesen segíti szakmai fejlődésükben a pályakezdő munkatársakat. Fischer Lászlóné emellett 30 éves hűségjutalomban is részesült.

Kiss Katalin élelmezésvezető

39 éve dolgozik a Katica Bölcsődében. Kisgyermeknevelőként kezdte meg pályafutását. Munkáját a gyermekekhez fűződő különleges, szeretetteljes odaadás jellemzi.

1992-től élelmezésvezetőként erősítette tovább a Bölcsőde csapatát. Megbecsült és közkedvelt vezetői és kollégái körében egyaránt. Töretlen munkaszeretete és munkavégzése mindig példaként szolgál kollégái számára.

Fotók: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben