Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Környezetszépítés összefogással

Virágültetés a Mátyás téren

2018. április 25. szerda

A tavaszi időszakban évek óta színes virágokkal szépítik meg a Mátyás teret a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa) kezdeményezésére. Április 24-én a civil szervezet önkéntesei több mint négyszáz tő muskátlit és egynyári virágot ültettek el a közkedvelt parkban. A munkálatoknál jelen volt Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is.

A Föld napja alkalmából a JóMa egyesület minden évben színes virágokat ültet a megújult Mátyás téren. A kertészeti munkálatokra kedd délután került sor, amikor a civil szervezet önkéntesei négyszáz tő muskátlival és egynyári növénnyel szépítették meg a parkot.

A civil szervezet elnöke, Gaálné Madarász Anna kifejtette: igyekeznek egész évben különböző feladatokat elvégezni a Mátyás téren. „Ilyen például a parkosítás, a szemétszedés vagy a virágültetés. Tesszük mindezt azért, mert itt élünk, és szeretjük szépnek látni a környezetünket, másrészről pedig tavasztól késő őszig benépesül ez a tér, és a családok is szívesebben jönnek egy virágokkal tarkított parkba” – fejtette ki a JóMa elnöke.

A muskátlikat és az egynyári növényeket a Józsefvárosi Önkormányzat díjmentesen biztosította a civil szervezet számára. A virágültetésen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is, aki megköszönte az önkéntesek erőfeszítéseit.

„Ebben a parkban minden korosztály megtalálja a nyugalmát: a kisebbek az elkülönített játszótéren szórakozhatnak, míg az idősebbek az árnyékot adó fák lombjai alatt pihenhetnek. Ez egy családi hely, amelynek tisztántartását, szépítését egy kis közösség is segíti, ezért nagyon hálásak vagyunk” – fűzte hozzá az alpolgármester.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben