Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőröket, polgárőröket tüntettek ki

Elismerések a budapesti polgárőrség megalakulásának 25. évfordulóján

2018. május 08. kedd

A Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) megalakulásának 25. évfordulója alkalmából április 28-án elismeréseket adtak át rendőröknek, polgárőröknek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában megtartott rendezvényen Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya a BPSZ elismerő díszoklevelét vehette át, Kaiser József a józsefvárosi polgárőrök vezetője Budapestért Emlékplakett kitüntetésben részesült.

A BRFK Teve utcai székházának díszterme a rendvédelemért dolgozókkal telt meg április 28-a délelőtt. A BPSZ fennállásának 25. évfordulója alkalmából megtartott rendezvényen a polgárőrség tagjai értékelték a 2017 évet. Ezt követően Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és Kardos Pál a BPSZ elnöke elismeréseket adtak át. 

Molnár Gábor rendőrkapitány a polgárőrségnek nyújtott kiemelkedő szakmai segítsége elismeréseképpen a BPSZ díszoklevelét vehette át. A rendőrkapitány lapunknak elmondta: a polgárőrök segítsége nélkül nem sikerült volna ilyen eredményeket elérni a közbiztonság terén. Hangsúlyozta: példaértékű, hogy a polgárőrök szabadidejükben azon fáradoznak, hogy biztonságosabbá tegyék a környezetüket.     

A főváros közbiztonságáért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Bucsek Gábor rendőrfőkapitány Budapestért Emlékplakettet adományozott Kaiser Józsefnek, a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjének. Kaiser József kiemelte a rendőrség és a polgárőrség közötti kiváló együttműködést és a közös szolgálatok fontosságát. 

A józsefvárosi polgárőrök tagjai közül a BPSZ arany fokozatú kitüntetését vehette át Halmaghi Gyöngyi, ezüst fokozatú elismerésben részesült Kiss Károlyné és Faragó József, bronz kitüntetést Simári Zoltán és Ébert Zoltán. Kovács Vilmosné, Hudák László és Dávid Zoltán elismerő oklevelet kapott, Jóni László elnöki dicséretben részesült.  

Fotó: Kovács Péter/BRFK Kommunikációs osztály

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben