Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Textil-üvegablakok Róth Miksa nyomán

Erdélyi kiránduláson a Jelky Szakgimnázium tanulói

2018. május 14. hétfő

A 2017-18-as tanévben a Rákóczi téren álló Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium 12. évfolyamának tanulói erdélyi kirándulást nyertek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul! pályázat támogatásával. Ennek keretében közös projektet valósítottak meg marosvásárhelyi diáktársaikkal, melynek eredményét a Budapest100 program keretében is bemutatták az érdeklődőknek.

Az utazás során a Jelky tanulói a Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum 12 évfolyamos diákjaival közösen valósították meg a tervezett projektfeladatot. 40-40 diák csereutazási program keretében ismerkedett meg a testvériskola mindennapjaival, lakóhelyük tájegységeivel és nevezetességeivel.

A megvalósított projekt célja volt, hogy a marosvásárhelyi Kultúrpalota Róth Miksa műhelye által készített festett üvegablakai, lenyűgöző belső tereinek megismerése után ihletet kapva készítsék el a diákok az iskolák profiljába vágó „textil-üvegablakokat”. A művészeti értékű alkotásokat az iskola kiállítóterében a nagyközönség is megtekinthette május első hétvégéjén, a Budapest100 programsorozat keretében. A pályázat életre szóló élményt jelentetett a diákoknak.

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése: magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

Fotó: Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben