Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Országos kiállítás és vásár a hétvégén

Kaktusz és bonsai bemutató a Füvészkertben

2018. május 18. péntek

Országos kaktusz kiállítást és vásárt, valamint bonsai bemutatót tartanak május 18. és 21. között az ELTE Füvészkertben. Péntekről hétfőig növényvásárral, gyermek foglalkoztatóval, étkezési és kávézási lehetőséggel is várják a növények szerelmeseit a Botanikus kertben.

A tavaszi kaktusz kiállítás fókuszába egy igazán egzotikus és különleges kaktusz nemzetség kerül, mégpedig a csillagkaktuszok, azaz az Astrophytum nemzetség tagjai. Ezeknek a növényeknek nagy része pedig tövis nélküli életet él, de van olyan fajuk is, ami pont az extrém tövisei miatt szép.

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének tagjai bemutatják kiállításukon a különlegesebb Astropophytum fajokat és a díszes nemesített kaktuszokat is; de a látogatók találkozhatnak majd a „valódi”, azaz tövisruhás kaktusz nemzetségekkel és egyéb szukkulens növényekkel is.

A japán nemesítésű Astrophytumok mellett megjelenik a japán növény kultúra több évezredes hagyománya is, a bonsai.

Az Egyetemi Bonsai Club jóvoltából a kiállítás ideje alatt egy Bonsai bemutató keretében a látogatóik megismerkedhetnek a bonsai művészetével is. További információ: www.kaktuszgyujtok.hu

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben