Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kinder+SPORT a Németh iskolában

Szép eredményeket értek el az „Örökmozgók”

2018. május 23. szerda

A Németh László Általános Iskola még a tanév elején pályázott a Kinder+SPORT 2017/2018-os sportpályázat 2017-2018-as programjába, amelynek célja a rendszeres testmozgás megszerettetése a gyerekekkel. A 64 kiválasztott intézmény közé bekerült a Német utcai iskola is.

A programba több száz iskola pályázott, de közülük csak 64 iskola került a versenybe, amely összetett, folyamatos felkészülést igényelt. 18 előre meghatározott, a megnyitó rendezvényen bemutatott, játékos-mozgásos feladatsorral készültek a diákok a regionális elődöntőre.

A felkészüléshez START+ sporteszköz csomagot kaptak a szervezőktől. Közben folyamatosan pontgyűjtő feladatokat is kaptak, melyek nagyon változatosak voltak: például foglalkozások dokumentálása, fényképek készítése a felkészülésről, csatakiáltás költése, sportpéldakép választása indoklással, szurkolói plakát készítése, rajzverseny.

A felsorolt feladatokkal 100 pontot lehetett összegyűjteni, melyeket sportszerekre válthat be az iskola. Kincses Erika testnevelő elmondta: lelkes, 14 fős alsó tagozatos tanulókból álló csapatával a maximális pontszámot érték el. Az országos program regionális elődöntőjét április 16-án rendezték, ahol első helyezést értek el. A kiválóan megszervezett verseny nagyon jó hangulatban telt el. A kis csapat minden tudását és felkészültségét beleadva versenyzett, fej-fej mellett haladva egy másik iskola diákjaival. Végül holtverseny alakult ki. A ráadás feladatban tanítványai rendkívül összeszedetten és maximális gyorsasággal teljesítettek.

Az országos középdöntőbe így továbbjutott a Németh László Általános Iskola „Örökmozgók” csapata. A megmérettetést május 16-án, Balatonfüreden rendezték, ahol 3. helyezést értek el a diákok.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben