Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Látványos bemutatók, színes programok

Rendvédelmi gyermeknap a Szenes Iván téren

2018. május 26. szombat

Látványos rendvédelmi bemutatókkal és megannyi izgalmas programmal várta a negyedik alkalommal megrendezett józsefvárosi rendvédelmi nap a látogatóit szombaton a Szenes Iván téren. A Józsefvárosi Önkormányzat és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság által szervezett ingyenes, egész napos családi programon a résztvevők találkozhattak rendőrlovakkal és kutyákkal, az érdeklődők beülhettek a rendőrségi és a tűzoltósági járművekbe. A kisebbeket mesesátor, KRESZ ügyességi pálya, és ujjlenyomat-vétel, a nagyobbakat mobil lőtér és traffipaxos futás várta. A színpadon gyermekműsorok szórakoztatták a kicsiket és nagyokat. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: folytatják a közrend javításáért végzett munkát.

 A kellemes napsütéses idő sok családot vonzott a Szenes Iván térre, amely rövid idő alatt megtelt vidám gyerekekkel és mosolygó felnőttekkel.

A tér közepén elkerített területen egymást váltották a rendvédelmi bemutatók: az elfogásokat demonstráló kutyás egység és a józsefvárosi akciócsoport elkápráztatta a közönséget.

Játékok, vidám feladatok, gyerekműsorok

A látogatók a bemutatók között felszállhattak a rendőrségi motorokra, hajóra, beülhettek a rendőrautókba és a tűzoltójárművekbe, de népszerűek voltak a rendőrkutyák és a lovak is.

A téren felállított kitelepüléseken megismerkedhettek a rendvédelmi szervek felszereléseivel, eszközeivel és különböző feladatok, játékok várták a vállalkozó szellemű érdeklődőket. A bűnügyi bevetés sátránál céllövészet volt, a közlekedésrendészeten motorszimulátor, a bűnügyi technikai részlegnél ujjlenyomatot készítettek a gyerekeknek.

A józsefvárosi KEF közbiztonsági munkacsoportjának „részeg szemüvegei” a különböző tudatmódosító szerek látásra gyakorolt hatásait mutatta be, a JÁSZER sátrában pedig a nemzetközi polgárőrség is bemutatkozott. Sokan kipróbálták az ügyességi KRESZ-pályát és a légvárat is.

A színpadon nagy sikert aratott a Bergengóc zenegóc mesezenekar fellépése, akik a dalaikat mesékkel is fűszerezték, valamint nagy tapsot kapott Masni és Pocó, a két mesefigura.  

A közrend megteremtése a fejlődés alapja

A negyedik józsefvárosi rendvédelmi nap nyitányán a megjelenteket Sára Botond köszöntötte. Mint mondta: május utolsó hétvégéje lévén ez az alkalom egyben gyermeknap is.

Józsefváros alpolgármestere beszédében hangsúlyozta: az egyik legfontosabb dolognak tartja, hogy a gyermekek és a családok biztonságban legyenek. Éppen ezért – tette hozzá – egy évtizede, amikor elkezdték a kerület újjáépítését – hogy a „nyóckerből” Józsefváros legyen –, olyan városrészt kívántak építeni, amelynek lakói szeretnek itt élni. Ennek egyik legfontosabb előfeltétele a közrend javítása volt. Ezért az elmúlt években állami segítséggel több mint ötmilliárd forintot fordítottak a közbiztonság megerősítésére.

„Ma Józsefvárosban működik az egyik legfejlettebb térfigyelő kamerarendszer, valamint az egyik leghatékonyabb rendőrkapitányság, polgárőrség, katasztrófavédelem és közterület-felügyelet” – sorolta az eredményeket.  

Folytatódik a közbiztonság javítása

Józsefváros alpolgármestere azzal folytatta: van még teendő, ezért tovább dolgoznak azon, hogy megoldják az itt élőket zavaró közterületi problémákat. A józsefvárosiak biztonságérzetét javító eddigi intézkedések között felsorolta a polgárőség létrehozását, a rendőrség támogatását, a körzeti megbízotti irodák megnyitását, a közterület-felügyelet megerősítését, a kínai piac bezárását, és azt is, hogy felléptek a tűcsereprogram néven tűosztást folytató – azóta már bezárt – KÉK Pont Alapítvánnyal szemben.

Sára Botond kiemelte: igyekeznek a közbiztonságon folyamatosan javítani, egyben azt is megígérte, hogy amíg rajta múlik a kerületben biztosan nem lesz tűosztás. Az alpolgármester szerint a mai nap arra is alkalmas, hogy mindenki közelebbről is megismerkedhet a rendvédelmi szervek tevékenységével.

Fotó: Ványi Ákos, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben