Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Naponta ötven vevőt szolgált ki

Lekapcsolták a drogfáraót a józsefvárosi rendőrök

2018. május 31. csütörtök

Fényűző életmódot folytatott, ezért drogfáraónak nevezték azt a börtönviselt férfit, aki társával együtt naponta félszáz vevői is kiszolgált. A két dílert a józsefvárosi rendőrök elfogták, május 22-én a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – számolt be az esetről a Zsaru magazin a legfrissebb számában.

A lap szerint mielőtt elfogták volna őket a rendőrök, a drogárusításból élő páros több háztömbnyi területet tartott félelemben. Vevőik az utcán, kapualjakban csoportosultak, szemeteltek, ordítoztak. A 45 éves jászapáti F. László börtönbüntetése leteltével folytatta bűnöző életmódját: drogot árult. „A bűnügyi felderítői munka során hamar tudomásunkra jutott, hogy a Tobi becenevű férfi visszatért, összeállt a 43 éves D. Lóránttal, és engedély nélkül beköltöztek utóbbi elhunyt testvérének józsefvárosi bérleményébe” – mondta a magazinnak Varga Valentin r. hadnagy, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. Az egyébként vándorló életmódot folytató páros innen kezdte el terjeszteni az új, kréta nevű, amfetamint és új pszichoaktív anyagot is tartalmazó veszélyes kábítószert.

A cikk szerint a F. László fényűző életmódot folytatott, a környékbeliek tartottak tőle. Drogboltjában naponta akár félszáz vendéget is fogadott. „A kellő mennyiségű és erejű bizonyíték birtokában május 21-én, délelőtt csaptak le a drogtanyára” – idézte fel Nagy Béla törzszászlós, a kerületi akciócsoport parancsnoka. A környéket a Készenléti Rendőrség járőrei zárták le. Az akciócsoport tagjai csomagolás közben fogták el F. Lászlót: a férfi előtt több mint száz adagnyi kábítószergyanús anyag hevert. D. Lóránt nem volt a helyszínen, de valaki értesíthette, mert menekülni próbált. A rendőrök egy taxiból kiszállva fogták el a férfit, aki éppen vidékre tartott.

A két férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság május 22-én előzetes letartóztatásba helyezte őket.

A fotó illusztráció.

Nyitókép: Baranyai Attila/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben