Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kivirágoznak a kerület ablakai, erkélyei

Több mint 22 ezer virág józsefvárosi lakosoknak

2018. június 01. péntek

Ismét nagyszabású virágosztási akciót szervezett a Józsefvárosi Önkormányzat, amely két alkalommal nyert díjat a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. Június 1-én és 2-án több mint 22 ezer tő egynyári virágot vehettek át a kerületi lakosok. A növények kiosztásában Sára Botond alpolgármester is segédkezett.

Többek között verbénát, muskátlit, mézvirágot, pileát, kúpvirágot és más egynyári növényeket ajándékozott az önkormányzat a józsefvárosi lakosoknak. Az osztásra, ahogyan a korábbi években is, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Dankó utcai telephelyén került sor.

A lakosok lakcímkártyájuk bemutatásával 10 tövet, a társasházak képviselői 20 tő virágot vehettek át.

A Népszínház utcában lakó Emma az elsők között érkezett, és mint mondta, remek kezdeményezés ez az önkormányzat részéről, már a tavalyi évben is részt vett az akcióban, és most is vitt a virágokból, amelyek az erkélyen kapnak majd helyet.

Egy másik hölgy, Zsuzsa eddig nem tudott eljönni, most viszont nem hagyta ki a lehetőséget, és ő is vitt a József körúti otthona ablakaiba.    

A növények kiosztásában Sára Botond is segédkezett. Mint lapunknak elmondta: A Föld napja alkalmából idén már volt egy virágosztás, és annak a nagy sikere arra ösztönözte az önkormányzatot, hogy megismételjék az akciót.

„Ezúttal közel kétszer annyi virággal készültünk” – tette hozzá az alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy „tavasszal elkezdtük a közterületek virágosítását, amit szeretnénk bevinni a házakba is”.

Sára Botond azzal folytatta: „Józsefváros 2014-ben a legvirágosabb budapesti kerület címet, tavaly a közönségszavazást nyerte meg a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, és ennek szeretnénk évről-évre meg is felelni”. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben