Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Műtárgyakat loptak egy lakásból

Egy napon belül elfogták a női tolvajtriót

2018. június 07. csütörtök

Raktárnak használt lakást rámolt ki egy három személyből álló tolvajcsapat. A józsefvárosi rendőrök mindhármukat elfogták egy napon belül – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A lopott tárgyak egy részét sikerült megtalálni, a hiányzó darabokat még keresik. A tettesek ellen eljárás indult, a bíróság május végén elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Egy feltört társasházi bérlakásához riasztották a rendőröket május 22-én reggel. A tulajdonos arról tájékoztatta a kiérkező körzeti megbízottakat, hogy a raktárnak használt ingatlanból több festmény és antik műtárgy hiányzott mintegy 6,2 millió forint értékben.

A rendőrök találtak egy lakót, aki látta, hogy a 39 éves, általa L. Tündeként ismert, csavargó életmódot folytató nő és egy korábban a házban lakó 18 éves B. Mónika valamint egy harmadik társuk feszegette az ajtót. „A gyanú szerint B. Mónikát rendszeresen látogatta ott élő rokonait, ő figyelhette ki, hogy milyen értékeket rejthet a lakás” – mondta el a magazinnak Kántor Róbert törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. L. Tünde nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. „Őt egy üresen álló üzletben fogtuk el, a nála lévő feszítővasat lefoglaltuk” – vette át a szót Kovács András törzsőrmester, körzeti megbízott.

Közben a térfigyelő kamerarendszer monitorjain a rendőrök visszakövették, hogy mikor ki távozhatott a házból nagyobb méretű tárgyakkal. Hamar felismerték L. Tündét és társait amint elhagyják a helyszínt a festményekkel, amelyeket már az utcán megpróbálták értékesíteni. A rendőrök a harmadik személyben felismerték L. Tünde édesanyját, az 55 éves L. Gyulánét is. Aznap estére már mindhárman rendőrkézen voltak és előkerült a lopott értéktárgyak egy része is.

Mindhárom nő ellen jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének magalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A fotó illusztráció.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben