Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Dalra fakadtak a terek

Kórusok Éjszakája a Palotanegyedben

2018. június 11. hétfő

Az immár hatodik alkalommal megrendezett Kórusok Éjszakáján több mint 50 énekegyüttes hangja csendült fel egyetlen éjszaka alatt a Palotanegyed terein, belső udvarain és utcáin. A több ezer fős közönség – akik közül sokan maguk is dalra fakadtak ezen az estén – kedvére szemezgethetett a különböző műfajú zenei csemegékből.

A színes zenei palettán jól megfértek egymás mellett a klasszikus és a kortárs kórusművek, a spirituálék, a népzenék, a filmzenék, a jazz, pop, rock és musical feldolgozások, sőt a mesefilmekből ismerős dallamok is.

Bach és Mozart művei mellett a húszperces koncertek közönsége ezen az éjszakán  hallhatta többek között a Star Wars filmzenéjét, Vuk és A nagy ho-ho-ho-horgász dalát, sőt a Despacito című mai sláger feldolgozását is.

A gyermek és felnőtt kórusok hangja a flashmoboknak helyszínt adó terek mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Gesztenyés kertjében, a Magyar Nemzeti Múzeum belső udvarában, FSZEK Zenei Gyűjtemény kertjében, az Építész udvarban, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Vörösmarty Gimnázium, a Szent Anna Collegium és a Lőrinc pap tér 3. belső udvarain, valamint a Pesti Jézus Szíve Templomban is felcsendült.  

A késő éjszakába nyúló rendezvény nyitányaként 16 órától az Éneklő utca nevű program keretében a kórusok rövid, egyperces bemutatkozó koncertekkel köszöntötték a közönséget.

Záróakkordként pedig velük közösen énekelték el a 2018-as Kórusok Éjszakájának záródalát, Tóth Árpád Lélektől lélekig című versének megzenésített változatát.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben