Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bor és család

Versekkel és dalokkal fűszerezett borkóstoló a Polgárok Házában

2018. június 11. hétfő

Egyszerre nyújtott gasztronómia és kulturális élményt a Bánffy György Kulturális Szalon által szervezett borkóstoló, amelyet a Turay Ida Színház két színművésze, Hűvösvölgyi Ildikó és lánya, Kisfaludy Zsófia versekkel, illetve musical és operett dalokkal tett teljessé június 8-án, a Polgárok Házában.

A közönség ez alkalommal a Pannonhalmi Apátsági Pincészethez kötődő két pezsgőt és négy bort – egy olaszrizlinget, ez rajnai rizlinget, egy sauvignon blanc-t és egy tricollis vörösbort – ízlelhetett meg, amelyekkel kapcsolatban Korsós Tamás, a pincészet munkatársa számos érdekességet is mesélt a jelenlévőknek.

Elhangzott többek között, hogy a csavaros kupak hatékonyabban őrzi meg a bor oxigéntartalmát, mint a parafa dugó, illetve az is, hogy a pezsgő eredetileg nem is Franciaországból, hanem Angliából származik.

Korsós Tamás kitért arra is, hogy a pezsgőgyártás során a kristálytisztán elkészített borhoz utólag adnak egy cukor-élesztő keveréket, amitől ismét erjedni kezd, és az erjesztés során felszabaduló szén-dioxid lesz az, ami meghatározza a pezsgő illatát, ízét és stílusát.

Hűvösvölgyi Ildikó és Kisfaludy Zsófia az előadott műsorszámok mellett kedves, vicces és megható közös szakmai és családi történetekkel is kedveskedtek a közönségnek. Az est során a versek és a Délibábos Hortobágyon című operettsláger mellett felcsendültek többek között a Mozart, a Mary Poppins, a Macskák és a Turay Ida Színházban ősszel bemutatásra kerülő Kabaré című musicalekből ismert dallamok is.

Hasonló, műsorral fűszerezett borkóstolón legközelebb szeptemberben vehet részt a Polgárok Házába látogató közönség. A részletekről az érdeklődők az intézmény honlapján is tájékozódhatnak.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben