Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagyobb egészségbiztonság a sportolóknak

Életmentő defibrillátor a FiDo sportparkban

2018. június 11. hétfő

Minden teendőt magyarul elmond, így szükség esetén könnyű a használata annak a defibrillátornak, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán nyert az önkormányzat, és amely a FiDo Ifjúsági és Szabadidő Parkban kapott helyet. Az életmentő készüléket június 11-én Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ képviseletében közösen adták át Tar-Bárczy Szilviának, a JSZSZGYK intézményvezető-helyettesének FiDo sportparkban.

Nem egy alkalommal érkezett hír a nagyvilágból arról, hogy egy sportpályán valaki rosszul lett, és sajnos előfordult, hogy tragédia lett a vége. Ennek a kockázatát hivatott csökkenteni az az új defibrillátor, amelyet hétfőn délelőtt adott át Sára Botond alpolgármester és Tóth Brigitta, az MLSZ munkatársa a FiDo sportparkban.

Sára Botond megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a FiDo sportparkba is kerülhetett egy az MLSZ által adományozott defibrillátorokból. Elmondása szerint az önkormányzatnak az önrész biztosítása mellett mindössze az volt a feladata, hogy megtalálják a készülék helyét, amely sportfunkcióhoz kötött, így esett a választás a FiDo térre.

Az alpolgármester hozzátette: a Józsefváros Újjáépül program részeként az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az egészségbiztonság javítására: így idén minden háziorvosi rendelőnek ajándékoztak defibrillátort, és adományoztak egy készüléket a Józsefvárosi Mentőállomásnak is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkötelezett abban, hogy a legnépszerűbb sportot mindenki a legbiztonságosabb módon űzhesse, ezért is tették lehetővé, hogy sportegyesületek, sportparkok defibrillátorra pályázhassanak – hangsúlyozta Tóth Brigitta. Az MLSZ budapesti igazgatóságának munkatársa a programról azt mondta: országos pályázaton a fővárosban 26 készüléknek találtak megfelelő helyet, ezek egyike a FiDo tér. „Reméljük minél kevesebb alkalommal lesz rájuk szükség” – fűzte hozzá.

„Az eszköz része az újraélesztési protokollnak, tehát a használat előtt meg kell bizonyosodni, hogy újraélesztés szükséges. Ha igen, akkor a gép minden instrukciót elmond arról, hogy hogyan kell megfelelően használni” – mondta Novák Valentin, a FiDo sportparkszociális munkatársa, aki már megkapta a képzést a készülék helyes használatáról, amit minden dolgozó elsajátít majd. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben