Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elhallgatták a mentők elől a verést

Vádemelés: leütötte munkását egy férfi, aki később belehalt

2018. június 15. péntek

Munkaszervezők és az egyik munkás között alakult ki a vita, amelynek során a 26 éves vádlott megütötte a munkást, apósa pedig ezt elhallgatta a kiérkező mentők elől; az ügyészéség mindkettejük ellen vádat emelt.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja – egy 44 éves férfi – magyar építőipari munkások részére szervezett munkalehetőséget osztrák építkezéseken. A férfi 2016. augusztus 07-én az esti órákra beszélt meg találkozót több munkással azért, hogy őket még aznap kiutaztassa Ausztriába. A találkozót egy józsefvárosi benzinkútnál beszélték meg a munkásokkal, ahova a férfi a 26 éves vejével érkezett. A várakozás közben az egyik ittas munkás és a vádlottak között vita alakult ki, amelynek során a 26 éves férfi úgy megütötte a munkást, hogy az eszméletét veszítve hanyatt esett, feje a betonra csapódott. Az eszméletlen férfit a vádlottak próbálták ébresztgetni, de nem tért magához, ezért értesítették a mentőket. A helyszínre érkező mentőkkel a 44 éves munkaszervező közölte, hogy a férfi ittas, azt elhallgatta, hogy az ütés miatt a fejét nagy erővel a betonba verte. A munkás közben kezdett magához térni, és valamennyit már kommunikált, ezért a mentők – akik az eszméletvesztés valódi okát nem ismerték – azt állapították meg, hogy nem szorul további ellátásra, ezért távoztak a helyszínről.

A sértettet ezután a gépkocsihoz támogatták, aki azonban már nem akart beszállni. A vádlottak azonban őt akarata ellenére a gépjárműbe ültették, majd egyikük elvette a mobiltelefonját is azzal, hogy azt a sofőr a sértettnek majd csak az Ausztriába érkezésüket követően adhatja vissza. Mivel a férfi a gépjárműben is többször mondta, hogy nem akar elutazni, őt a sofőr végül a csomagjaival együtt útközben kitette, és a telefonját is visszaadta. A férfi ezután rosszabbul lett, őt az éjszakai órákban a járdán fekve járókelők találták meg, ők értesítették a mentőket. A munkás a kórházba szállítása, illetve hosszabb kórházi kezelése ellenére később, a bántalmazás miatt elszenvedett koponyasérüléssel közvetetten összefüggő betegségek okán 2017. január végén elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a 26 éves férfit halált okozó testi sértéssel, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével, 44 éves apósát pedig a személyi szabadság megsértése mellett bűnpártolással is vádolja.

Forrás: ugyeszseg.hu

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben