Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elballagtak a nyolcadikos diákok

Véget ért a tanév, kezdődik a vakáció

2018. június 16. szombat

Több száz józsefvárosi diák érkezett életének egyik fontos állomásához: befejeződött a 2017/18-as tanév, június 15-én utoljára csengettek ki a nyolcadik osztályosoknak. Virágcsokrokkal, lufikkal a kezükben búcsúztak iskolájuktól, végigjárták a feldíszített termeket, folyosókat, elköszöntek tanáraiktól, fiatalabb társaiktól is, hogy aztán új célokkal, új kihívásokat keresve vessék bele magukat a nyári szünetbe.

Délelőtt, ahogyan több intézményben, a Deák Diák Általános Iskolában is felcsendültek az ismerős ballagási dalok. A nyolcadikosok virágcsokrokkal és a legkülönbözőbb lufikkal vonultak végig az iskolán, hogy aztán megérkezzenek a tornaterembe, ahol a szülők már nagyon várták a műsorukat. Az alsósok is izgatottak voltak, ki-kilestek a folyosóra, vitték a hírt, hogy merre járnak a „nagyok”.

A nyolcadikosok ballagási műsora elképesztő volt, láthatóan szívüket-lelküket beletették a felkészülésbe. Keringőztek az Anastasia című mese sokak számára ismerős dallamára, majd egy általuk írt történetet játszottak el, melyben összekeveredtek a mesevilágok – így Micimackóék Vukkal és a Hupikék Törpikékkel mentették meg a világot – de még egy nagyon virtuóz néptánc előadást is láthattunk.

Délután többek között a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is elérkezett a végzősök búcsújának ideje. A nyolcadikos diákok osztályfőnökeik vezetésével még egyszer végigjárták az oly sok emléket őrző épület termeit és folyosóit, majd a „Tudás kapuján” át megérkeztek az ünnepség helyszíneként szolgáló iskolaudvarra.

„A mai nap ünnep és öröm, mert az iskola kapuját átlépő, félénk kisgyerekekből lázadó kamasz, majd ballagó diák lett, de egyúttal kicsit szomorúság is nekünk, tanároknak, hiszen utoljára látunk benneteket így együtt.

Köszönöm, hogy nyolc évig kísérhettünk titeket utatokon! A közös kalandunk itt véget ért, de nem fogunk, és nem is akarunk elfelejteni benneteket! Örülünk, hogy itt voltatok, jó utat és viszontlátásra!”– búcsúzott a ballagóktól Tanosné Horváth Márta igazgatónő.

A hetedik osztályos tanulók Reményik Sándor Mi mindig búcsúzunk című versével és néhány közös emlék felidézésével búcsúztak el a ballagóktól, akik közül többen is a könnyeikkel küzdöttek. „Kérjük, őrizzenek meg bennünket szívükben. Most mind más-más irányba indulunk, új emberekkel folytatjuk az utunkat, de hálával gondolunk vissza az elmúlt nyolc évre”– búcsúztak tanáraiktól és iskolájuktól a végzős diákok, hogy a nyári szünet után új céljaik felé indulhassanak.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben