Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Harmadik lett a józsefvárosi helyszínelők csapata

2018. június 19. kedd

Hetedik alkalommal tartották meg a Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyt, amelyen a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság csapata a harmadik helyezést érte el. A versenyzőknek különböző feladatokat kellett teljesíteniük, például helyszíni szemle, nyomrögzítés.

A józsefvárosi helyszínelők évek óta jól szerepelnek a fővárosi bűnügyi technikai versenyeken, az elmúlt három évben mindig dobogóra állhattak. A Budapesti Rendőr-főkapitányág által szervezett idei versenyt május 31-én rendezték Dunakeszin, ahová – az előselejtezőt követően – tizenegy kerület csapata nyert indulási jogot. A 11 állomásos feladatsort a Füredi-Szabó Zdenkó törzszászlós és Kovács Ádám hadnagy alkotta józsefvárosi csapat sikeresen teljesítette. A helyszínelőket szerteágazó feladatok fogadták. 

„Többrétű feladatok vártak minket, például az is, hogy bűnügyi technikai szempontból mit kell vizsgálni egy kábítószerültetvénynél vagy egy rendkívüli halálesetnél” – mondta el lapunknak Füredi-Szabó Zdenkó. Számára a leginkább testhezálló a porozásos nyomkutatás, előhívás és rögzítés volt, míg csapattársa a fényképes nyomrögzítésben jeleskedett. „Mindazonáltal az összes helyszín érdekes volt a maga nemében, mindegyikből lehetett tanulni” – összegzett a törzszászlós.

A helyezéssel az erkölcsi elismerés mellett serleg, oklevél, illetve tárgyjutalom is járt. A csapat hordtáskával és a mindennapi munkájuk során használható értékes tárgynyereményekkel gazdagodott.         

Fotó: BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben