Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Útrekonstrukciók a kerületben

Megújult a Tömő utca egy szakasza

2018. június 21. csütörtök

A Tömő utca Szigony és Illés utca közötti része három ütemben újul meg, a Szigony és Balassa utca közötti szakaszt június 21-én adták át a forgalomnak. Sára Botond alpolgármester lapunknak elmondta: a közeljövőben elkészül a Tömő utca másik két szakasza is és a kerület további helyszínein is folyamatosak az útrekonstrukciók.

Józsefváros egyik, részben macskaköves, leromlott állapotú útszakasza a Tömő utcában volt, a Szigony és Illés utca közötti szakaszának megújítását három ütemben végzi el az önkormányzat. A Szigony és Balassa utca közötti rész rekonstrukciója elkészült, június 21-án átadták a forgalomnak. Az utca új vízelvezetést kapott, illetve aszfalttal burkolták le, a korábbi bazalt kocaköveket pedig a jobb oldali parkolósávba építették vissza, az ún. parkolófülekben pedig zöldfelületeket alakítanak ki.

Sára Botond lapunknak a helyszínen elmondta: a Szigony és Illés utca közötti utcaszakasz összesen 105 millió forintból újul meg, a hátralévő két ütem közül hamarosan átadják a Füvészkert és Illés utca közötti részt, míg a Balassa és a Füvészkert utca közötti azt követően készül el.

Az utca mellett a járdák is új burkolatot kaptak

A Füvészkert és Illés utca közötti utcaszakaszt felülvizsgálták forgalomtechnikai szempontból, ennek eredményeként 15 darab új parkolóhelyet létesítenek. A Tömő utca fennmaradó része – a Szigony utcától a Nagy Templom utcáig – a most is zajló társasház-építkezés befejezését követően kerül sorra.

Az alpolgármester hozzátette: utcáról utcára haladnak az útrekonstrukciók, a Józsefváros Újjáépül programon belül a közterületi megújítások folytatásaként. „2013-ban döntöttünk 22 út rendbetételéről, ezeknek egy jelentős része már megvalósult, mint a Sárkány, a Bókay, az Alföldi, a Vay Ádám, a Tisztes utca, a Százados út, vagy a Palotanegyedben a Mária utca” – fejtette ki Sára Botond. Hozzátette: a Corvin-Szigony projekthez kapcsolódóan a környéken lévő útszakaszokat is felújítják – már megújult a Bókay utca, illetve hamarosan sorra kerül a Práter utca is –, ám itt az építkezések ütemezését is figyelembe kell venni. Sára Botond hozzátette: az idei évben betervezték a költségvetésbe az Asztalos Sándor utca, a Tolnai Lajos utca és a Déri Miksa felújítását is – utóbbi kapcsán várják a lakossági észrevételeket is –, nyáron megtörténik a Bezerédj utca és a Salgótarjáni utca Máv-telepi szakaszának rekonstrukciója.

Bókay utca

További 250 millió forint jut út- és járdarekonstrukcióra

Az önkormányzat jó gazdálkodásának köszönhetően idén 3,3 milliárd forint pénzmaradvány keletkezett, ebből az eddigieken túl további 250 millió forinttal egészítették ki az út- és járdafelújításokra fordítható keretet.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben