Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Így még nem látta senki a Ludovika Campust és az Orczy-parkot

Kiállítás nyílt a fotópályázat legjobb harminc képéből

2018. június 21. csütörtök

Közel hétszáz fotó érkezett be a Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos vezetésével meghirdetett Ludovika Campus fotópályázatra, mely Józsefváros és Budapest új büszkeségét, a gyönyörűen újjáépült Ludovika Campust és Orczy-parkot hivatott bemutatni. A pályázat eredményhirdetését, egyben a legjobb harminc műből álló kiállítás megnyitóját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új oktatási épületében tartották június 21-én. A díjazottaknak járó kitüntetéseket Padányi József, az NKE tudományos rektorhelyettese, Sára Botond alpolgármester és Balogh László fotográfus adták át. A rendezvényen részt vett Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is.

„A fotópályázat célja az volt, hogy a megszülető fényképek újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újjászületett campusát, épületeit, az Orczy-parkot és az egyetem életét” – hangzott el az eredményhirdetésen. Mint Padányi József, az NKE tudományos rektorhelyettese köszöntőjében elmondta, a jobbnál jobb fényképek különlegesen ábrázolják, ezáltal azzá is teszik az egyetem épületeit. Hozzátette: minden pályázó nyertes, hiszen fotóival beírta a Ludovika Campust a magyar felsőoktatás történetébe. 

A pályázatra négy kategóriában – építészeti fotók, élet a campuson, sorozatok és Genius Loci, „a hely szelleme” – lehetett képeket küldeni. Az építészeti fotók kategóriában az első díjat Palkó György kapta, míg a második Holló Hunor képe lett, a harmadik helyen Palkó György és Gál Miklós osztoztak. Az élet a campuson kategóriában Udvari Erzsébet első, Barta Bálint második és Vogt Gergely harmadik helyezett lett. A Genius Loci, a hely szelleme kategória győztese Csaba Attila lett, míg a második díjat Mészáros Gábor, a harmadikat pedig Végvári Tibor vehette át. A sorozat kategória nyertese pedig Újvári Csaba, második helyezettje Szabó Katalin, harmadik helyezettje Nagy Gábor lett.

A Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt 30 fotót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületének aulájában, ingyenes kiállításon láthatja a nagyközönség, szeptember végéig. A díjat nyert pályamunkák megtekinthetők a pályázat honlapján is: http://www.ludovikafotopalyazat.hu/.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben