Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A 24-es, 28-as és 37-es villamosok pályája újul meg

Korszerűsödik a józsefvárosi villamoshálózat

2018. június 22. péntek

A BKV Zrt. új beruházásában több mint 1,7 kilométernyi villamospályát újítanak fel a Népszínház utca–Fiumei út–Salgótarjáni utca környékén, valamint a 37-es járat útvonala is megváltozik.

Felújítják és átalakítják a fővárosi 24-es, 28-as és 37-es villamosok pályájának egy részét a BKV Zrt. új beruházásában – számolt be a magyarepitok.hu. A mintegy 2,3 milliárd forintos keretből megvalósuló projekt keretében a Népszínház utca–Fiumei út–Magdolna utca–Salgótarjáni út közötti szakaszokon dolgoznak majd.

A fejlesztésben többek között felújítanak 1,7 kilométernyi villamosvágányt, kicserélnek 48 felsővezeték-tartó oszlopot, felszerelnek mintegy 2,1 kilométernyi munkavezetéket, valamint beépítenek 16 csoportkitérőt és kicserélnek 11 csoportátszelést.

A beruházást követően a 37-es villamos a Népszínház utca–Fiumei út–Salgótarjáni út útvonalon fog közlekedni a korábbi Népszínház utca–Dobozi utca–Magdolna utca–Salgótarjáni úti helyett. Ez utóbbi pályaszakasz is használatban marad: a Baross utcai kocsiszín elérésére használják majd a villamosok. Ezzel együtt az érintett pályák kiágazásait és kereszteződéseit is átépítik, így a Combino-szerelvények is megfelelően tudják majd használni őket.

Kőbánya és a Rákóczi híd megközelíthetőségét is fejlesztik

A 28-as és a 37-es villamosok fontos szerepet játszanak a pesti közösségi közlekedésben, jelentős forgalmat bonyolítanak le a Blaha Lujza tér és Kőbánya között. A 24-es villamos szintén a főváros fejlődésének szemszögéből kiemelt területen közlekedik: a Keleti pályaudvart köti össze az újjáéledő Népszínház-negyed mentén a Haller utca nyugati végén található, valamint a Soroksári úti irodákkal és a Rákóczi híddal.

Fotó:Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben