Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kispálya – nagy foci

Józsefvárosi futballbajnokság az Orczy-parkban

2018. június 24. vasárnap

Míg a nagyvilág még hetekig várhat arra, hogy kiderüljön, ki adta a legjobb focicsapatot a 2018-as világbajnokságon, kerületünk már hátradőlhet, hiszen a június 23-án megrendezett futballtornán eldőlt, hogy kik a labda legnagyobb mágusai ebben a városrészben.

Tíz felnőtt és négy gyermek csapat mérte össze erejét a Józsefváros önkormányzata által szervezett kispályás focibajnokságon az Orczy-parkban június 23-án, szombaton, amelyre 5+1 fős csapatok nevezhettek kerületünkből.

Az ifjabb korosztály mind a négy indulóját a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola adta, akik a nagyobbakhoz hasonlóan keményen küzdöttek a bajnoki címért.

A felnőttek két csoportban mérték össze erejüket, a legjobbak jutalma pedig a kupa, az érmek és az értékes sportnyeremények mellett egy gálamérkőzés volt a Détári Lajos edző vezette Budapest Honvéd öregfiúk csapatával.

Az együttesben számos neves futballista, egykori válogatott labdarúgó mellett Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere is pályára lépett. A felnőtt bajnokság döntőjét a Street Boys csapata és a Golgota FC játszotta, amely megmérettetésből az előbbi került ki győztesen, ésakik erejéből még egy döntetlenre is futotta a honvédosok ellen.

A rendezvényen persze nem csak a benevezett csapatok szórakozásáról gondoskodtak a szervezők, hiszen a nap folyamán két ferencvárosi labdarúgó – Csernik Kornél középpályás és Varga Ádám kapus – segítségével a pontosan helyezett rúgásokat lehetett gyakorolni az óriás darts focin.

A merészebbeket a zorb ball nevű, óriási felfújható gumilabda is várta, amelyben űrhajós-kiképzésre emlékeztető élmény várta a vállalkozó szellemű gyerekeket és felnőtteket.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben