Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Körzeti megbízottak Józsefvárosban

12-es számú körzet – Nagy segítség a KMB-iroda

2018. június 25. hétfő

A józsefvárosi rendőrkapitányság munkáját a nagyobb közbiztonság, a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartás érdekében tizenkét körzeti megbízott (KMB) segíti. A KMB naponta szembesül az ott élők gondjaival, és igyekszik minél előbb segíteni a lakosoknak. A 12-es körzetben Tóthné Dolycsák Ida r. törzszászlóst Fabu Ferenc r. főtörzsőrmester váltja, aki tizenöt évvel ezelőtt kezdte meg a rendőri pályafutását a VIII. kerületben. A főtörzsőrmester a hivatalos fogadóóráján túl is sokat tartózkodik körzetében, a Hungária körúti körzeti megbízotti irodában is szívesen látja a kerületieket.

Tizenöt évvel ezelőtt szerelt fel járőrként a Keleti pályaudvarnál lévő rendőrőrsön Fabu Ferenc r. főtörzsőrmester, majd járőrvezető lett, és egy rövid budaörsi kitérőt követően a VIII. kerületben nevezték ki körzeti megbízottnak. A józsefvárosi rendőrkapitánysághoz 2010-ben került. A pályaválasztásról elmondta: van civil szakmája is – esztergályos –, de megtetszett neki a rendvédelmi pálya, így elvégezte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolát is.  

Mivel területe összetett, ezért Fabu Ferenc különböző ügyekkel szembesül a körzetén belül. Míg a Keleti pályaudvarnál a lopás a leggyakoribb probléma, a Százados negyedben a kisebb szabálysértések jellemzőek. A rendőr főtörzsőrmester legfontosabb feladatának a területén élő lakosokkal, lakóközösségekkel, az ott lévő intézmények vezetőivel való kapcsolattartást nevezte meg. Sok időt tölt a márciusban megnyitott Hungária körúti KMB-irodában, ahol csütörtökönként 17 és 19 óra között fogadóórát tart, így bárki felkeresheti problémájával.

Név: Fabu Ferenc

Rendfokozat: rendőr főtörzsőrmester

Telefon: 06-70-489-3565

E-mail: FabuF@budapest.police.hu

Terület: a Keleti pályaudvar ­­– Dologház utca – Kun utca – Teleki tér – Dobozi utca – Fiumei út –Kőbányai út – Hungária körút – Kerepesi út által határolt övezet. Ide tartozik a Százados negyed, az Arena Mall bevásárlóközpont, a Fiumei úti Sírkert, az MTK-stadion és a MÁV telep is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben