Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folyamatosan javul a józsefvárosiak egészségbiztonsága

Új háziorvosi rendelőt adtak át a Kálvária téren

2018. június 25. hétfő

Modern és komfortos környezetben gyógyulhatnak a betegek az új Kálvária téri rendelőben, amelyet június 25-én Sára Botond alpolgármester adott át egészségügyi dolgozók jelenlétében. Az új rendelőbe a Magdolna utcai háziorvosi ellátás költözött be. Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: Józsefvárosban folyamatosan újulnak meg a háziorvosi rendelők, amely révén tovább javul a kerületi lakosok egészségbiztonsága.

A Kálvária tér 18. szám alatt – a Karácsony Sándor utca és a Kálvária tér sarkán – várja a körzet betegeit az új rendelő, ahol a Magdolna utcai háziorvosi ellátás kapott helyet. A mintegy 200 millió forintos beruházás tavaly nyáron indult: az egykori bankfiók helyén három szintet alakítottak ki.

A 600 négyzetméter területű helyiséget teljeskörűen felújították. Az új rendelő, melyben öt háziorvos dolgozik, megfelel a mai igényeknek: modern kialakítású, akadálymentesített, klimatizált és új bútorokkal rendezték be. Az öt, párhuzamosan működő rendelő mellett külön asszisztensi szobák is helyet kaptak.

Sára Botond aplolgármester (b2), Kaiser József, a negyed önkormányzati képviselője (j) és Dr. Cserti Árpád háziorvos (b1)

A hétfői átadón Sára Botond elmondta: a rendelő kialakítása a Józsefváros Újjáépül program keretén belül az egészségbiztonságot növelő intézkedések egy újabb állmása. „A Kálvária téri rendelő felújítása az itt praktizáló orvosok véleményével összhangban történt: nemcsak a burkolatok újultak meg, hanem a gépészeti rendszer és a légtechnika is.

Emellett megtörtént az elektromos hálózat és a nyílászárók cseréje is, valamint új beteghívó rendszer épült ki annak érdekében, hogy az orvosok XXI. századi körülmények között fogadhassák a kerületi betegeket” – hangsúlyozta.

Átfogó egészségügyi fejlesztések

Az alpolgármester kifejtette: az önkormányzat célja, hogy a betegek jó körülmények között gyógyulhassanak és a józsefvárosiakért dolgozó orvosok a lehető legjobb körülmények között tudják ellátni a feladatukat.

„Fokozatosan korszerűsítjük a háziorvosi rendelőket, a Szigony utcai rendelő felújításával – amely már folyamatban van – az idei évben valamennyi rendelő modernizálása befejeződik. Emellett egyeztetések zajlanak egy újabb felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő kialakításáról,  amely egy épülő irodakomplexumban kerülne kialakításra a Százados negyedben” – tette hozzá.

„A kerület egészségbiztonságának további növelését célozza háziorvosi életpályamodell is, ennek célja, hogy a Józsefvárosban praktizáló és a máshonnan érkező háziorvosok számára vonzóbbá tegyük a kerületi ellátást” – hívta fel a figyelmet Sára Botond.  Az alpolgármester arról is beszélt, hogy folyamatos a rendelők felszereltségének korszerűsítése is: pályázat útján megújul a háziorvosok ezközállománya, ezen felül az Egészséges Budapest Program részeként folyamatban van a Szent Kozma Egészségügyi Központ 230 millió forintos eszközpályázata.

Modern körülmények között gyógyulhatnak a betegek

Dr. Cserti Árpád háziorvos lapunknak kiemelte: az új tágas és klimatizált rendelőben a betegek minden évszakban kellemesebb körülmények között tudnak várakozni az ellátásra, illetve akadálymentesen juthatnak be az épületbe.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben