Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendvédelmi bemutató gyerekeknek

Bűnmegelőzési nap a FiDo téren

2018. június 28. csütörtök

Izgalmas, a bűnmegelőzést fókuszba helyező programot szervezett a kerületi gyerekeknek a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) a VIII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen június 27-én a FiDo téren. A bemutatók mellett a rendőrök szívesen játszottak is a gyerekekkel, kártyáztak, labdáztak és lufit is hajtogattak együtt.

Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel vették kézbe a rendőrségi felszereléseket, emellett beülhettek a rendőrautóba is. Érdeklődve figyelték a tűzoltóság bemutatóját is, ahol megnézhették a balesetek, katasztrófák helyszínén használatos eszközöket: többek között fűrészeket, baltákat és tömlőket.

Azt is megtudhatták, hogy melyik mikor és miért hasznos. Ebéd után bűnmegelőzési kvízzel és a Mancs a Kézben Egyesület kutyás bemutatójával ért véget a program.

Kiss Ildikó Andrea, a JSzSzGyK szabadidő-szervezője az esemény kapcsán elmondta, idén pályáztak az Erzsébet tábor napközis táborára, aminek keretében születhetett meg az egyhetes program, amely ezen a héten minden nap szabadidős tevékenységeket kínál a kerületi gyerekeknek.

A hét utolsó napján például a Budakeszi Vadasparkot látogatják majd meg. Hozzátette, a tematikus programok mellett figyelnek rá, hogy a gyerekek szabadon játszhassanak.

Gergely Tamara, a JSzSzGyK Szolgáltatások szakmai egység vezetője hangsúlyozta, hogy a közös rendezvények lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a rendőrökkel és a katasztrófavédelemmel. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben