Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Krétát és kristályt árult egy férfi

A rács sem védte meg a dílert attól, hogy elfogják a rendőrök

2018. június 28. csütörtök

Egy iskola környékén árulta az új pszichoaktív szernek minősülő, kréta, illetve kristály néven ismert drogot egy férfi június elején. A józsefvárosi akciócsoport lecsapott a díler otthonára, ahol egy hifitoronyba volt elrejtve 20 adag kábítószer. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Józsefvárosi lakók azzal keresték meg Verlaet Pétert, a körzeti megbízottjukat június elején, hogy az egyik iskola környékén egyre több a kábult állapotú személy – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A terjesztők elfogását a józsefvárosi akciócsoport kapta feladatul. A munka felderítéssel indult: a rendőrök beazonosították a házat, ahonnan az utcára került a kábítószer – mondta el Nagy Béla, az akciócsoport vezetője. Kiderült, hogy egy földszinti, erősen védett lakásnál koncentrálódtak a gyanús személyek. A bérlő rácsokkal, lakatokkal, dupla zárszerkezettel védte otthonát, hogy egy rendőri látogatás estén legyen ideje megsemmisíteni a bizonyítékokat.

Az elfogást június 11-ére tervezte az akciócsoport. Összehangoltan, egyszerre több erővágóval felszerelten csaptak le, így gyorsan bejutottak a lakásba. A házkutatás során egy hifitoronyba rejtve találtak húsz adag drogot. Erről az otthon tartózkodó J. László is csak annyit tudott, hogy ismeretlen összetételű, és kréta, illetve kristály néven fut a feketepiacon. Az igazságügyi vegyész szerint új pszichoaktív anyagnak minősül. A beszerzett bizonyítékok alapján a férfi naponta 20–25 fogyasztót szolgált ki az iskola szomszédságában, ami súlyosbító körülménynek számít. A 40 éves férfi ellen eljárást indítottak, a bíróság június 13-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben