Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mozgással a bűn ellen

Sportnapon vettek részt a Kesztyűgyárban táborozó gyerekek

2018. július 02. hétfő

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) és a Kesztyűgyár Közösségi Ház együttműködésével immár harmadik alkalommal rendezik meg a „Ne nézzük el” című rendezvénysorozatot, amelynek keretében június 29-e és augusztus elseje között a szervezők hetente drog-, bűn- és balesetmegelőző célú játékos foglalkozásokkal és beszélgetésekkel várják a Kesztyűgyárban táborozó gyermekeket.

A rendezvénysorozat első napján Németh Zoltán, a JKEF közbiztonsági munkacsoportjának vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Megosztotta velük a most elinduló programsorozat részleteit, majd egy kérdezz-felelek játék keretében felhívta a gyermekek figyelmét a nyári szünet során rájuk leselkedő veszélyekre, illetve az internet- és okostelefon-használat hátulütőire.

Ezt követően a gyerekek öt csoportban öt különböző helyszínen különböző játékos sport- és ismeretterjesztő foglalkozásokon vehettek részt a Kesztyűgyár Közösségi Házban, illetve a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium épületében. Az egyik teremben a józsefvárosi rendőrkapitányság Tolnay Krisztina rendőr főtörzszászlós által vezetett csapata tartott nekik rövid ismertetést a 112-es európai segélyhívószám megfelelő használatáról és a szabadtéri vizekben való fürdőzés veszélyeiről. A gyerekek emellett kitölthettek egy droggal, internettel és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos totót is. A teszteket kitöltők ajándékként plüssmacit, fényvisszaverőt, tollat és lufit kaptak a rendőrkapitányság munkatársaitól.

A másik teremben a „Kölyökatlétika” nevű program keretében atlétikai készségeiket próbára tevő, mozgáskoordinációjukat is fejlesztő játékos sorversenyeken vehettek részt a kicsik. Az MTK fiatal ökölvívóinak edzője, Drexler Géza tanítványaival kedvcsináló, motiváló bemutatókat tartott a gyerekeknek, akik maguk is bokszkesztyűt húzhattak, és megmérkőzhettek a náluk nem sokkal idősebb sportolókkal. „Az ökölvívás amellett, hogy önvédelemre tanít, az akaraterőt is erősíti. Fegyelemre és kitartásra nevel, így a tanulási teljesítményre is kihat”- hangsúlyozta az edző. Az MTK kajak-kenu szakosztályának köszönhetően a jelenlévők ergométeren is próbára tehették erejüket és állóképességüket, a Kesztyűgyárban pedig a kiskapura rúgást gyakorolhatták.

A sporttól kellőképpen elfáradt gyermekeket a szervezők finom ebéddel várták, délután pedig Illés István rendőrtiszt és előadóművész – akit Ayala néven is ismerhet a nagyérdemű – tartott nekik humorral és jól ismert dalok átirataival színesített bűn- és balesetmegelőző célú előadást.

Fotó:Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben