Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folyamatosan javuló egészségbiztonság

Elismerés az egészségügyi dolgozóknak

2018. július 03. kedd

Hagyományosan Semmelweis Ignác, az anyák megmentője születésének évfordulóján ünneplik a magyar egészségügy napját. Józsefváros vezetése a jeles nap alkalmából évről évre kifejezi elismerését a kiemelkedően teljesítő egészségügyi dolgozóknak. A Polgármesteri Hivatal dísztermében hétfőn adták át a „Józsefváros Egészségügyéért” kitüntetéseket, a „Polgármesteri Dicséretet”, a „Kerületi hűségjutalom okleveleket”, a „Főigazgatói Dicséretet” és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő oklevelét.

„Az egészségügyi dolgozóknak az év minden napján köszönet és hála jár, a Semmelweis-nap alkalmából azonban külön is megemlékezünk róluk” – fogalmazott köszöntőbeszédében Sára Botond alpolgármester. Majd azzal folytatta, hogy az idei év rendhagyó, hiszen Semmelweis Ignác 200 évvel ezelőtt született, az évfordulónak emlékévet szentelnek. Ezzel kapcsolatban megosztotta a hallgatósággal, hogy a Rókus-kórház és a Fővárosi Önkormányzat javaslatára a Gyulai Pál utca Stáhly utca és Rákóczi út közötti szakaszát Semmelweis térnek nevezhetik el a közeljövőben, a kezdeményezést a kerület vezetése is támogatja. 

Sára Botond az egészségügyi dolgozókhoz fordulva kiemelte: felülmúlhatatlan érdem jár annak, aki meggyógyít valakit. Mint fogalmazott, az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni ehhez a tevékenységhez. Az alpolgármester hangsúlyozta: amikor biztonságról beszélünk, az nemcsak köz-, de egészségbiztonságot is jelent. Emlékeztetett: az elmúlt három évben a Józsefvárosi Önkormányzat állami segítséggel több mint 3 milliárd forintot fordított e célra. Ide tartozik a Szent Kozma Egészségügyi Központ felújítása, a háziorvosi rendelők modernizálása, új gyermekrendelő kialakítása a Gutenberg téren és felnőtt rendelőé a Kálvária téren, a háziorvosi életpályamodell bevezetése és az eszközpályázat a háziorvosok részére – sorolta. 

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy az Egészséges Budapest Program három kerületi intézményt is érint – Rókus-kórház, Heim Pál Kórház és a Fiumei úti Baleseti Intézet –, és azt is bejelentette a jelenlévőknek, hogy pozitív elbírálásban részesült a szakrendelő Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz benyújtott pályázata. Ennek eredményeként 230 millió forintos eszközfejlesztés valósul meg a Szent Kozma Központban, a beruházáshoz 46 millió forintos önrészt biztosít az önkormányzat. „A tavalyi 120 millió forintos eszközbeszerzést követően teljes mértékben korszerűsíthetjük a szakrendelő eszközállományát” – húzta alá Sára Botond. Hozzátette: az idei évben 750 millió forintot biztosít az önkormányzat az egészségügyi feladatok ellátására, és a Szigony utcai rendelő felújításával befejeződik a háziorvosi rendelők modernizálása is. 

A kitüntetettekhez szólva elmondta: az egészségügyi dolgozók közül a díjazottak kiemelkedő munkát végeztek, de valójában mindenki részesülhetne elismerésben, aki mások gyógyításán fáradozik. „Legyenek az itt ülők példaképei pályatársaiknak” – zárta gondolatait az alpolgármester.

A MÁV Szimfonikus Zenekar vonósnégyesének műsorát követően Egry Attila alpolgármester pohárköszöntőjében elismerését fejezte ki a jelenlévők egész évi munkájáért, elhivatottságukért, a józsefvárosiakért tett fáradozásaikért, kérve, hogy a jövőben is ugyanilyen odaadással végezzék feladataikat. 

A díjazottak

„Józsefváros Egészségügyéért” kitüntetésben részesült:

dr. Antalné Tálos Katalin, védőnő: 25 éve a JEK dolgozója, 19 éve csoportvezető helyettesi feladatokat is ellát a Szigony utcai gyermekrendelőben. Jelenleg a területén élő kisgyermekes családok, valamint két óvoda ellátását végzi. Rendszeresen segíti a kerületi egészségnapok szervezését. Több éven keresztül szakmai segítséget nyújtott a Biztos Kezdet Gyerekházban. 

Krix Gáborné, csoportvezető röntgenasszisztens: 47 éve dolgozik a JEK röntgen osztályán. Az osztály asszisztensi gárdájának kitűnő vezetője, segíti, támogatja beosztottjai szakmai előrejutását. A röntgen osztály szerteágazó vizsgálatait koordinálja, humánerőforrását szervezi.

Samu-Gacs Enikő, asszisztens: 16 éve dolgozik az egészségügyben, 8 éve a JEK-ben. Munkája pontos, megbízható, segítőkész, nagyon jól kommunikál a betegekkel, kollégákkal.

Szorgalma és tudásvágya példamutató. A csoportvezető helyettesi tevékenységeket is ellátja munkája mellett.

Dr. Bíró Lajos, felnőtt háziorvos: 1976 óta dolgozik a kerületben, a Mikszáth téri rendelő háziorvosa. Szakmai hozzáértéssel, nagy türelemmel, lelkiismeretesen látja el a hozzá érkező betegeket. Kollégái szakmai tudását elismerik, tisztelik.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetésben részesült:

Dr. Peredi Gizella, röntgen szakorvos: 65 éve dolgozik az egészségügyben, 39 éve a JEK-ben. A mammográfia és az ultrahang magas szakmai szakértője. Napi munkáját fiatalokat meghazudtoló lendületességgel, nagy szakértelemmel végzi. Folyamatosan képzi magát, kollégái és betegei tiszteletét és megbecsülését is kivívta. Januárban töltötte be 90. életévét.

Dr. Vámosi Péter, felnőtt háziorvos: 44 éve dolgozik a kerületben, a József körúti rendelő háziorvosa. Türelemmel, lelkiismeretesen gyógyítja a józsefvárosi lakosokat.

Fontosnak tartja, hogy átadhassa szakmai tudását a fiatalabb generációnak. Nagy hangsúlyt fektet az orvos-beteg bizalom kialakítására és fenntartására.

"Hűségjutalom oklevelek":

20 éves Hűségjutalomban részesült: Brecsokné Mikus Katalin (Védőnői Szolgálat, védőnő), Dr. Ozsváth Lilla Györgyi (Bőrgyógyászat, szakorvos), Ispán Attila (Műszaki Ellátás, műszaki csoportvezető), Mészáros Sándorné (Urológia, asszisztens), Molnárné Varga Rita (Bőrgyógyászat, asszisztens)

30 éves Hűségjutalomban részesült: Bodrogi Györgyné (Kardiológia-EKG, asszisztens), Csősz Katalin (Védőnői Szolgálat, védőnő), Siposné Nabilek Ágnes (Ifjúsági Védőnői Szolgálat, védőnő), Varga Erzsébet (Fül-orr-gégészet, asszisztens)

Főigazgatói Dicséretben részesült:

Antal Ágnes (Reumatológia, fizikoterápiás asszisztens), dr. Bodrics Mária (Fül-orr gégészet, szakrendelés-vezető főorvos), Hetesiné Koczó Ildikó (Bőrgyógyászat, gondozónő), Hornyák Antónia (Sebészet, csoportvezető asszisztens), Kaszper Zsoltné (raktáros), Király Zoltánné (Allergológia, asszisztens), Kratochvilla Józsefné (Neurológia, asszisztens), Szunyogh Valéria (Pszichiátria, csoportvezető gondozónő), Tóth Éva (Tüdőgondozó, csoportvezető röntgen asszisztens), Illés Péterné (csoportvezető fizikoterápiai asszisztens)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő oklevelében részesült:

Nagy Zoltánné, asszisztens: 43 éve dolgozik az egészségügyben, 14 éve a JEK munkatársa.

Csendes, nyugodt, pontos megbízható kolléganő, akit a betegek és a kollégák tisztelnek, szeretnek.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben