Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik a Ne nézzük el programsorozat

Prevenciós foglalkozások a kesztyűgyári táborozóknak

2018. július 10. kedd

A függőségekről és azok kialakulásának megelőzéséről tartottak foglalkozásokat, illetve drogprevenciós előadást a Kesztyűgyár nyári táborába járó mintegy 120 fiatalnak. A július 9-ei rendezvény a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportjának a Kesztyűgyárral együttműködésben létrejött Ne nézzük el című programsorozat harmadik állomása.

A tizenkét év feletti korosztály számára Marosi Antal, a Trádió Alapítvány programfelelőse beszélt a kábítószerek veszélyeiről. A drogprevenciós szakember a kamaszok nyelvén ismertette, hogy a kábítószerfogyasztók szervezetéből, ami – egy egészséges ember esetében – úgy működik, mint egy „svájci óra” eltűnik az örömközpont, ezáltal a drog visszafordíthatatlanul tesz tönkre életeket.

Az alsós korosztály számára Szilágyi Katalin pedagógus, drogprevenciós szakértő tartott interaktív foglalkozást függőségek témakörben. „Már ebben a korban is problémát okozhat a függőség, gondoljuk például az online függőségre. A gyerekeknek elmondjuk, milyen helyzeteket érdemes elkerülniük, milyen megoldásokat, lehetőségeket lehet találni arra, hogy ne lépjenek rossz útra, vagy, ha már valaki rálépett, milyen kapaszkodókban találhatja a jó megoldás lehetőségét” – magyarázta a szakember.

A foglalkozás részeként a gyerekek rajzot készítettek arról, hogy ők hogyan tennék szebbé a világot, illetve mi az a terület, amin még javítani kell. Így került a rajzokra – a szivárványok és virágok mellé – a szelektív hulladákgyűjtés ügye is.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház gyerekprogramjainak szakmai vezetője lapunknak elmondta: a JKEF Közbiztonsági Munkacsoportjának Ne nézzük el címmel futó programsorozatában nagy hangsúlyt fektetnek a prevencióra.     

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben