Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Visszaeső tolvaj

Józsefvárosban akadt horogra a tarnabodi nyaklánckitépő

2018. július 16. hétfő

Kitépte egy nő nyakából a láncot egy 23 éves férfi június 30-án a IX. kerületben. A tolvaj már 2017-ben is több alkalommal lopott ékszereket ezzel a módszerrel. A rendőrök Józsefvárosban fogták el az elkövetőt.

A rendőrök lopás és kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit – olvasható a rendőrség honlapján. A tolvaj 2017. augusztus 1-jén a IX. kerületben, a Zombori utca és a Szemafor köz sarkánál kitépte egy nő arany nyakláncát, ami leesett a földre. A férfi csak a nyakláncon lévő medált tudta ellopni. Idén június 30-án szintén Ferencvárosban egy társasház előtt is kitépte egy nő láncát, majd azzal elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a nyomozás során azonosították az elkövetőt, aki ellen július 10-én elfogatóparancsot adtak ki. Megállapították, hogy a férfi ellen a XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki három, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt. A rendőrök másnap, július 11-én a Dugonics utcában felismerték és elfogták a 23 éves férfit.

A nyomozók a férfit lopás, valamint kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: Józsefváros újság/ archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben