Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kültéri sporteszközök minden korosztálynak

Új funkciókkal bővülhetnek a kerületi játszóterek

2018. július 23. hétfő

A kerületi játszóterek funkcióbővítésére pályázik Józsefváros a Fővárosi Önkormányzathoz. A TÉR_KÖZ 2018 „B” programjának – közösségi célú városrehabilitációs programok – keretében olyan többfunkciós közösségi tereket alakítanának ki öt kerületi helyszínen, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A józsefvárosi pályázat – Józsefvárosi Közösségi Egészségmegőrző Program (JóKözEg Program – pozitív elbírálása esetén kerületi játszóterek funkcióbővítése valósulna meg. Kültéri fitnesz- és sporteszközöket telepítenének öt helyszínen: a Teleki téri, a Golgota téri, a Losonci téri, a II. János Pál pápa téri játszótéren és a FiDo ifjúsági parkban.

Az eszközök elsősorban a kevésbé aktív életmódot folytató felnőtt és idősebb korosztály átmozgatására szolgálhatnak. A program egyik célja az egészségmegőrzés, aktív életvitelre ösztönzés, másrészt annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a családok több minőségi időt tölthessenek el együtt a szabadban, több közös élménnyel gazdagodhassanak. Közösségformáló programok keretében pedig a kerületben aktív és JóSport kitüntetéssel elismert sportegyesületek közreműködésével lehetőség nyílna a fitneszeszközök megfelelő, biztonságos használatának megtanulására bemutató órákon keresztül.

A Józsefvárosi Közösségi Egészségmegőrző Program összköltségvetése 61 millió forint. Nyertes pályázat esetén a kerület maximum 40 millió forint támogatásban részesülhet a pályázati cél megvalósítására, 21 millió forint önkormányzati önerő biztosítása mellett.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben