Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több évtizedes családi receptekkel vettek részt a klub lakói

Pogácsasütő verseny az Őszikék Idősek Klubjában

2018. augusztus 10. péntek

Több évtizedes, családi titkos receptek alapján készült pogácsákkal kápráztatták el a zsűrit és a nagyérdeműt a pogácsasütő versenyen az Őszikék Idősek Klubja lakói. Az augusztus 9-én megrendezett megmérettetésen a zsűri az ízt és az állagot is figyelembevéve, végül Marosán Istvánné Marika néni krumplis pogácsájáért ítélte oda az első díjat. Kasza Györgyné Irma néni sonkakrémmel töltött pogácsájáért különdíjat kapott.

 A verseny előtt az Őszikék Idősek Klubja lakói Máthé Enikőtől, a klub vezetőjétől a hamuban sült pogácsa eredetéről hallgathattak meg egy érdekes előadást. A szellemi táplálék után pedig kezdődhetett a tészta összeállítása.

A megmérettetésen kilenc idős mutatta meg, hogy a családi hagyományok a konyhából sem kopnak ki, a recept és a tésztagyúrás technikája asszonyról lányra száll. Természetesen finomítások, a receptek újragondolása, vagy éppen újféle ízek belecsempészése nem csak megengedett, de egy kreatív háziasszonytól elvárt is. Jól látszott ez a végeredményen is. Káposztás, krumplis, túrós, tepertős, sonkakrémmel töltött pogácsákkal bizonyították a klub lakói, milyen sokféleképpen lehet egy jól bevált alapreceptet különlegesebbé tenni.

„A zsűritagokkal és a közönséggel nem győztük csodálni, mennyi féle ízű és tökéletes állagú pogácsa készült. Persze hiába kértük el a recepteket” – meséli Máthé Enikő.

„A receptek attól titkosak, hogy az alapanyagok nem pontos mértékegység szerint kerülnek a tálba. Mindenből érzés szerint, épp egy csipet, vagy egy pléhbögrényi kell. Ha valaki szeretné a díjnyertes pogácsa receptjét, az látogassa meg Marika nénit, és süssön vele pár tepsivel” – mondta mosolyogva a klub vezetője. 

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben