Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elbújt a raktárban

Tetten ért betörő

2018. szeptember 05. szerda

Egy keleti élelmiszerüzletet próbált kirámolni a 32 éves Ahmed T., amikor a rendőrök – a riasztó jelzésére – megjelentek a helyszínen. A dobozok alá bújt betörőt elfogták és előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Augusztus 27-én hajnalban érkezett jelzés egy Baross utcai, keleti élelmiszerekkel kereskedő üzlet riasztójától a rendőrség a térfigyelő központjába – olvasható a Zsaru magazinban. A helyszínre kiérkező Szászi Péter, Mladoniczki Mariann Katalin és Nagy József őrmesterek az üzlet bejáratánál élelmiszerekkel teli táskákat pillantottak meg. A bejárat rácsa egy vödörrel volt kitámasztva, az ajtón erőszakos feszegetés nyomai. Rövid időn belül megjelent a bolt tulajdonosa, aki a rendőröket a hátsó bejáraton vezette be a helyiségbe. A biztonsági kamerák felvételeit visszanézve egy férfit láttak, aki hajnalban belépett a boltba, a pultok között matatott, majd a pénztárhoz ment, de nem talált benne pénzt.

A tolvaj a raktárban is körülnézett, majd egy olyan helyre ment, ahol már nem látta a kamera, úgy tűnt akkor vette észre, hogy megérkeztek a rendőrök. Mivel a hátsó ajtó zárva volt, a járőrök tudták, hogy a tolvajnak bent kellett lennie a boltban. A helyiséget átkutatva észrevették, hogy néhány doboz alól kilóg valakinek a keze. Kiderült, hogy a tetten ért betörő az egyik törzsvásárló volt, aki tudta, hogy az első bejárat rácsa rossz, ezért könnyű zsákmánynak ígérkezett a bolt, de nem számolt a józsefvárosi rendőrökkel, akik azonnal reagáltak a riasztó jelzésére. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

A fotó illusztráció/Józsefváros újság, archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben