Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zenei programok, vívóbemutató, fényfestés

Bródy-ősz negyedszer a Palotanegyedben

2018. szeptember 17. hétfő

A nyár elmúltával immár hagyomány a Palotanegyedben, hogy izgalmas programokkal várják a kerület apraja-nagyját a Bródy-ősz keretében. A szervező Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) ezúttal a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva zenés műsorokkal, vívóbemutatóval és fényfestéssel is készült a Pollack Mihály téren.

Ezen a hétvégén nemcsak város-, hanem országszerte a Kulturális Örökség Napjait ünnepeltük. Az elmúlt esztendőkben a CaPE sorra szervezte a Palotanegyed bemutatását célzó épületbejárásokat, azonban az egyesület az idei örökség napokra másfajta kulturális programokkal készült. Ezúttal nem egy-egy érdekes palota, főnemesi lak, vagy új funkciót találó százéves épület bemutatására helyezték a hangsúlyt: zenés, táncos produkciókra invitálták a kerületieket, az este végén pedig fényfestéssel szerették volna felhívni a figyelmet a negyedben zajló fejlesztésekre. 

Nyitóbeszédében Dr. Kóczán-Győri Judit elnökségi tag ehhez kapcsolódva kiemelte a Múzeumkert jelenleg is zajló rekonstrukcióját, a Magyar Rádió épületében történő változásokat, valamint a fővárosi TÉR_KÖZ és Európa Belvárosa projekteket, amelyek közül utóbbi már a harmadik üteménél tart. Mint mondta: ezekben a projektben a CaPE is aktív résztvevő, amelynek köszönhetően idén negyedik alkalommal rendezhették meg a Bródy-ősz programot, hogy együtt ünnepeljenek a negyedben lakókkal a Bródy Sándor utca sarkán, az Andrássy Egyetem árnyékában.

A rendezvényt a Pendergő Zenekar műsora nyitotta meg, amely néhány éve alakult meg fiatal – a vajdaságból érkezett – egyetemista tamburásokból. Látványos bemutató keretében mutatták meg tudásukat a negyed ifjú vívói is, ezúttal a Krúdy utcai vívóterem falain kívül.

Az este további részében a muzsikáé volt a főszerep, amelynek keretében szalonzenét, kóruskoncertet és az Old Fox Music partyzenekar műsorát hallgathatták meg a térre kilátogatók.

A délután folyamán nagy népszerűségnek örvendett a hintózás, amelyhez sorban álltak a családok. A programokat látványos fényfestés koronázta meg.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben