Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ünnepi szentmise a Magyarok Nagyasszonya Templomban

Szent Máté előtt tisztelegtek a katonák

2018. szeptember 24. hétfő

A kerületünkben lévő Magyarok Nagyasszonya Templomban került sor arra a misére, melyet a Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség és az Magyar Honvédség Logisztikai Központ a logisztikus katonák védőszentje, Szent Máté evangélista apostol tiszteletére, közel kétszáz fő részvételével tartott meg Szent Máté ünnepén, szeptember 21-én.

Az első Szent Máté-napi misét 2009-ben, Kalocsán tartották. Az azóta hagyománnyá vált ünnepi alkalomnak idén kerületünk adott otthont. A jelenlévőket Vargha Miklós Péter plébános köszöntötte, a templom épületét bemutatva mesélt a benne található jelképekről is.

Ezt követően vette kezdetét a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke, Berta Tibor ezredes által celebrált mise, melyhez a zenei kíséretet a Katona János alezredes, karnagy által vezetett MH Légierő Zenekar Veszprém szolgáltatta.

Berta Tibor többek között a szeretet és az egymásért való felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet. Emlékeztetett rá, mennyire fontos, hogy ne csak a magunk, de mások lelkét is megmentsük, támogassuk egymást minden helyzetben. 

Az ünnepi szentmise végén Baráth István dandártábornok, a MH Logisztikai Központ parancsnoka szintén kiemelte: közösen kell vállalni a felelősséget és tenni azért, hogy egy feladat végrehajtása sikeres és eredményes legyen.

„Ha képesek vagyunk összefogni, együtt vinni tovább azt a bizonyos keresztet, akkor a jövőben elbírunk a ránk háruló felelősséggel, a szakmai kihívásokkal”– mondta a dandártábornok, megköszönve Vargha Miklós Péter atyának a befogadást és a támogatást.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben