Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kitartás, önfegyelem és egészség

Vajda-futás a Népligetben

2018. szeptember 28. péntek

Az Európai Sporthét keretében, az Európai Diáksport Napjához kapcsolódva a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanulói a Népligetben tettek tanúbizonyságot kitartásukról és állóképességükről: szeptember 28-án, a Vajda-futáson minden résztvevő 2018 méteres távot futott végig.

Napfényes, kellemes idő várta a Népliget parkjában a Vajda-futásra érkező diákokat és tanáraikat. A gyerekek négy csoportban, két évfolyamonként mérkőztek meg egymással a 2018 méteres távon. Borka Gábor, a sporteseményt szervező testnevelő tanár lapunknak elmondta, hogy a rendezvényre ezúttal az Európai Sporthét keretében, az Európai Diáksport Napjához kapcsolódva került sor.

Ez a magyar kezdeményezésű sportrendezvény csaknem tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé: 2015-ben Bulgária és Lengyelország csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Magyar Diáksport Napjához, 2016-ban pedig már 20 európai ország mintegy 1,5 millió diákja vett részt a sportprogramon.

Filep Mária igazgatónő az esemény kapcsán kiemelte, hogy sportiskolaként és a Vöröskereszt bázisiskolájaként kiemelten fontosnak tartják a gyermekek egészséges életmódra való nevelését. A tavaszi Vajda-futás régi, 25 éves hagyomány, és testnevelés specializációs intézményként nem volt kérdés, hogy ehhez az országos, majd nemzetközi sporteseményhez is csatlakozzanak. De nemcsak a testnevelés szakosok vesznek részt a rendezvényen. „Minden diákunk, az ének-zene tagozatosok is lefutják a távot, és előfordul, hogy néhányan közülük ügyesebbnek bizonyulnak a testnevelés szakosoknál” – mondta az igazgatónő.

Bár az élménnyel és az egészség számára nélkülözhetetlen mozgással minden résztvevő gazdagodott ezen a délelőttön, a leggyorsabbak egy-egy érmet is hazavihettek jutalmul. A lányokat és a fiúkat külön díjazták: az 1-2. évfolyamon Leleszi Larina és Bíró Marcell, a 3-4. évfolyamon Farkas Nóra és Deli Vejke, az 5-6. évfolyamon Plézer Petra és Timófi Dániel, a 7-8. évfolyamon pedig Pap Nóra és Janoczkó Zsombor Zénó lettek a 2018-as év ifjú bajnokai.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben