Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A magyar oktatási rendszert tanulmányozták

Bolgár pedagógusok látogattak Józsefvárosba

2018. október 08. hétfő

Mintegy ötvenfős, bolgár pedagógusokból és oktatási szakemberekből álló csoport látogatott október 5-én a Mesepalota Tagóvodába és a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába. A külföldi szakemberekből álló küldöttség – akiket a Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében Sántha Péterné alpolgármester fogadott – a Dunamenti Önkormányzatok Társulásának „Tengeri Akadémia 2020”elnevezésű programjának keretében érkezett kerületünkbe.

A tíz évig tartó együttműködés keretében minden évben bolgár oktatási szakemberek érkeznek hazánkba, hogy megismerjék, tanulmányozzák az itteni oktatási rendszert. Idén is ezzel a céllal látogatott el a küldöttség a kerületi oktatási intézményekbe.

Sántha Péterné köszöntő beszédében röviden bemutatta a vendégeknek Józsefvárost, megemlítette a kerületben található oktatási intézményeket, ismertette a magyar közoktatási rendszer sajátosságait, és kitért az elmúlt években történt változásokra, és a Józsefvárosi Önkormányzat által támogatott felújításokra, fejlesztésekre is.

Ezt követően egy kötetlenebb, kérdezz-felelek formájú beszélgetés keretében kölcsönös tapasztalatcserére, egymás oktatási rendszerének részletesebb megismerésére is sor került, majd a szakemberek bepillantást nyerhettek a közös épületben működő Mesepalota óvoda és Molnár Ferenc általános iskola működésébe, mindennapjaiba.

A megtekintett épület egyébként nemcsak a jelenleg benne folyó oktató-nevelő munka miatt lehetett érdekes a bolgár küldöttség számára: amint arról egy tábla is tanúskodik, 1935 és 1940 között ebben az épületben működött a Budapesti Bolgár Általános Iskola és Progimnázium.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben