Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vasárnaptól indulnak a munkálatok

Fiumei úti villamospálya-felújítás: változik a forgalmi rend

2018. október 12. péntek

Pályafelújítási munkák miatt most vasárnaptól várhatóan december közepéig módosul a 24-es, a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos közlekedése a Fiumei úton az Orczy tér és a Teleki László tér közötti szakaszon. A munkálatoknak során az Orczy térnél 1,7 kilométernyi pályaszakaszt újítanak fel és megváltozik a 37-es villamos útvonala is, továbbá a korszerűsítésnek köszönhetően Combino-szerelvények is használhatják az említett pályát.

Változások a közúti közlekedésben

·        Megszűnik a Fiumei útról a Kőbányai útra vezető balra kanyarodó sáv az Orczy téren, így a csomópontban csak egyenesen lehet majd tovább haladni.

·        Nem lehet majd balra befordulni a Fiumei útról a Salgótarjáni utcára sem, így a Salgótarjáni utca csak az Orczy tér felől lesz megközelíthető.

·        A Népszínház utca és a Magdolna utca torkolatát keresztező vágányokat külön ütemben építik át, így az egyik torkolat mindig le lesz zárva, és csak a másik lesz használható; a kivitelezés első ütemében a Magdolna utca torkolata lesz lezárva, és a Népszínház utca torkolata lesz használható.

A villamosokat pótló autóbuszok útvonala miatt a mellékutcák forgalmi rendjében is lesz változás.

·        A Dobozi utca Baross utca és Magdolna utca közötti szakaszán, illetve a Baross utca szervizútjának Dobozi utca és Lujza utca közötti szakaszán megfordul az utak forgalmi iránya, így ezekbe az utcákba a Baross utca és a Lujza utca kereszteződése felől lehet majd behajtani, és a Dobozi utcán át a Népszínház utca felé lehet elhagyni.

·        Szintén a buszok közlekedése miatt megváltozik a Mosonyi utca Fiumei út és Festetics utca közötti szakaszának forgalmi iránya, ami a Festetics utca felé lesz egyirányú, így az érintett tömbből a Fiumei út felé csak a Festetics utcán keresztül lehet kijönni.

Változások a közösségi közlekedéseben

·        Rövidített útvonalon közlekedik a  24-es, a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamos

·        A 62-es villamos nem közlekedik.

·        A 9-es autóbusz hétköznapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik.

·        A 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és 62-es villamosok helyett Blaha Lujza tér M és az Orczy tér között 28-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

Közlekedési rend október 14-én (vasárnap)

Október 14-én, vasárnap a Fiumei úti felújítás megkezdése, valamint az Orczy téren végzendő előkészítő munkálatok miatt a 28-as villamos a külső végállomásai felől csak a Kőbányai út 21. megállóig közlekedik, ezért a 28-as pótlóbusz ezen a napon a Blaha Lujza tér és a Könyves Kálmán körút között jár. A 24-es és a 37A villamos már ezen a napon is rövidített szakaszon jár. A további részletekről a BKK honlapján lehet tájékozódni.

A korszerűsítés során 1,7 kilométernyi villamosvágány újul meg, lecserélnek 48 felsővezeték-tartó oszlopot, felhelyeznek mintegy 2,1 kilométernyi munkavezetéket, illetve kialakítanak 16 csoportkitérőt és kicserélnek 11 csoportszelést. A projekt a BKV Zrt. beruházásában, a Colas Alterra Zrt. kivitelezésében 2,3 milliárd forintból valósul meg.

Forrás: BKK

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben