Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Erasmusos élmények

Nyílt nap a Leöveyben

2018. október 15. hétfő

Az Erasmus Napok keretében október 12-én és 13-án a világ mintegy 37 országában 1300 különböző program közül válogathattak azok, akik szerettek volna részletesebben megismerkedni az Erasmus+ nevű nemzetközi csereprogrammal. Kerületünkben a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola is várta az elmúlt évek tapasztalatairól szóló élménybeszámolókkal az érdeklődőket.

A Tempus Közalapítvány szervezésében Magyarországon 64 különböző esemény várta a diákokat, egyetemistákat, tanárokat, ifjúsági szakembereket és munkavállalókat, akik a szakmai programok, játékok, élménybeszámolók mellett több flashmobon és interaktív kísérleten is részt vehettek.

A Leöveyben diákok és tanárok számoltak be a hozzájuk érkező vendégeknek a tapasztalataikról. Az intézmény munkatársai az elmúlt két évben négy sikeres Erasmus+ pályázatot nyújtottak be külföldi szakmai gyakorlat és tapasztalatszerzés céljából, csaknem 40.000 eurós forrást felhasználva. A diákok és pedagógusok beszámolói többek között egy németországi és egy máltai szakmai gyakorlati út élményeiről szóltak. Ezeknek köszönhetően a résztvevő diákok az élmények mellett nemcsak munkatapasztalatokat gyűjtöttek, de idegen nyelvi tudásuk is fejlődött, és sokat önállósodtak.

Egy konferenciahívás keretében a jelenlévők kérdéseiket is feltehették az intézmény európai partnereinek, a Tempus Közalapítvány munkatársa pedig további részleteket közölt az Erasmus+ programokkal kapcsolatban. A nemzetközi csereprogram legismertebb eleme a felsőoktatási hallgatók külföldi tanulmányainak támogatása, de folyamatosan növekszik a programban résztvevő köznevelési szereplők aránya is. Idén a program keretében mintegy 2,5 milliárd forintot nyertek el a hazai általános- és középiskolák, óvodák, illetve közoktatással foglalkozó szervezetek.

Fotó: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben