Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Festménykiállítás a megnyitón

Díjlovagló bajnokság a Nemzeti Lovardában

2018. október 15. hétfő

Október második hétvégéjén a kerületünkben működő Nemzeti Lovardában rendezték meg a díjlovasok utánpótlás bajnokságát, a 2018. évi Díjlovagló Championátust. A pónisok előkészítő feladatától a nehézosztályig kiírt Championátust képzőművészeti kiállítással nyitották meg. Az Ecset és kantár címmel megrendezett tárlatot a hegedűszóló tette teljessé, bizonyítva, hogy a ló és a lovaglás, mint tematika a mai napig megmozgatja a művészek fantáziáját. A Díjlovagló Szakbizottság tervezi a képzőművészeti összefonódás folytatását, ugyanis a 14-18 éves józsefvárosi diákok részére, Sporttársunk, a ló címmel rajzpályázatot szeretnének hirdetni.

Arra kérdésre, hogy miért gondolták fontosnak a Nemzeti Lovarda életében képzőművészeti, vagy akár zenei események megvalósítását, Dr. Pajzs Gábortól, a Díjlovagló Szakbizottság Közép-Magyarországi régiófelelősétől kaptuk meg a választ: „A Kerepesi úti Nemzeti Lovarda felújításának egyik fő szempontja volt, hogy az újonnan kialakított Tudásközpontban, vagy a nagyobb tömegeket befogadó fedett és nyitott részein rendezvények, szakkiállítások, vagy akár képzőművészeti kiállítások és kulturális események megrendezése is létrejöhessen.”

Erre a törekvésre jó példa volt a hétvégén megrendezett, kiállítással és hegedűszólóval egybekötött Díjlovagló Championátus. Az időszakos tárlaton Bácskai Fanni festményeiből és szobraiból, illetve Dancsó Zsófia grafikáiból és festményeiből megrendezett kiállítást tekinthették meg a látogatók a Lovarda Kobli nevű dísztermében. A megnyitón Czelleng Réka énekes és Nyírő Veronika hegedűs lépett fel.

A mostani megmérettetés egyik érdekessége, hogy a versenyzőkből többen is pályafutásuk csúcseredményét érték el. Gratulálunk a bajnokoknak és helyezetteknek is.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben