Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A bérlakásban élők lakáskörülményeit vizsgálják

Adatfelmérést végez a Központi Statisztikai Hivatal

2018. október 16. kedd

A Központi Statisztikai Hivatal Lakbérfelmérés című adatfelvételt végez. Józsefvárosban október 12. és december 06. között zajlik az önkéntes és anonim adatfelvétel. A cél az, hogy felmérjék a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit, az adatokra támaszkodva pedig megalapozott számítások végezhetők a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról. A kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

Az országosan felkeresendő 15 ezer cím kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtották végre. A kérdezők október 12. és november 30. között személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címeken élőkkel. Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a megadott címen, akkor személyesen is megválaszolhatják a kérdőívet, vagy az interneten elérhető elektronikus kérdőívet is kitölthetnek amely a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el. A belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek. A kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolnak ki decemberben. Az önkéntes és név nélküli adatszolgáltatás révén összegyűjtött adatokat a KSH bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra használja, más szervek, személyek részére nem adják ki. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság számára hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon adnak további felvilágosítást, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is fordulhatnak a statisztikai hivatalhoz. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu\lakberfelmeres internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben