Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy nap az IBM szakembereivel

Újra bizonyíthattak a józsefvárosi startupok

2018. október 16. kedd

A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) adott otthont és szolgáltatott partnerséget annak a mentorálással egybekötött, fiatal kezdő vállalkozások – közkeletű angol elnevezéssel startupok – számára megrendezett versenynek, amely az IBM nemzetközi szakembereinek önkéntes közreműködésével, és a Digital Opportunity Trust (DOT) elnevezésű, kanadai székhelyű szervezet jóvoltából valósult meg. A fővárosi fiatalok számára megrendezett eseményre a résztvevőket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a H13 delegálta.

Az egynapos eseményre érkezőket Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója, valamint Molnár Zsuzsa, a DOT hazai képviselője köszöntötte, majd Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója tolmácsolta Sára Botond, kerületünk polgármesterének üdvözlő szavait.

A polgármester üzenetében rámutatott, megtisztelő és inspiráló otthont adni a programnak, hiszen Józsefváros Budapesten belül egy olyan városrész, amely kiemelt figyelmet fordít a startup vállalkozások támogatására. E célból hozták létre – a fővárosban elsőként – a kerület inkubációs központját is, amely infrastruktúrával, szakmai programokkal és mentorálással segíti a fiatalokat vállalkozásukat talpra állítani, a pályakezdőket pedig abban, hogy öngondoskodóvá váljanak.

Zékány Zoltán hozzátette: a H13 munkatársai megkülönböztetett figyelmet fordítanak az eseményre, hiszen számos fiatal versenyző józsefvárosi, közülük többen részt vettek – vagy ép most vesznek részt – az általuk működtetett inkubációs programban.

A BVK képviseletében Szalai Piroska kuratóriumi elnök üdvözölte a versenyzőket és az IBM munkatársait. Beszédében elmondta, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány már harmadik éve működik együtt eredményesen Józsefváros önkormányzatával és az inkubátorházzal.

Felhívta a fiatal vállalkozók figyelmét arra, hogy ez a nap óriási lehetőség számukra, mert sokat tanulhatnak a világ különböző pontjairól érkezett szakemberektől.

A nap végén a verseny résztvevőinek mindegyike elnyerte az IBM által felajánlott díjat, emellett a nyertes további kétnapos mentorálásban vehet részt a nemzetközi nagyvállalat szakemberei közreműködésével.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben