Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Élményeiről könyvet is írt

A 95 éves Jamniczky Ernőt köszöntötték

2018. október 18. csütörtök

Jamniczky Ernő László nemrégiben ünnepelte 95. születésnapját. Az önkormányzat képviseletében Sára Botond polgármester is megragadta az alkalmat, hogy felköszöntse Ernő bácsit, akinek október 18-án egy üveg finom borral és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt díszoklevéllel kedveskedett.

Az idős úr lakásában már ott sorakoztak a születésnapi ajándékok, alig fértek el a szekrényen, amiből ítélve sokan gratuláltak a szép korhoz. Érthető, hiszen Ernő bácsi ma is aktív, és bár egyedül él, csupán az év felét tölti Józsefvárosban. Elmesélte: tavasztól nyár végéig bánki házában nyaral, ahol sokat horgászik, és mint mondta, ott társasága is könnyebben akad.

Hajdan vegyészmérnökként dolgozott: több mint negyven évig a gumiiparban, de rövid ideig a gyógyszeriparban is, és gyakorta segített be a rendőrségnek egy-egy nagyobb baleset alkalmával, mint szakértő. Mintegy harmincszor járt külföldön, Jugoszláviában például a kikötőket ellenőrizte, hogy alkalmasak-e gumiszállítmány átvételére. Munkája iránti szenvedélye abban is megmutatkozik, hogy a nyugdíjazását követően még tizenhárom évig dolgozott.

Józsefvárosba akkor költözött, amikor feleségével összeházasodtak, azóta Hungária körúti lakásában él. Két gyermeke, három unokája és öt dédunokája született. Izgalmas életéről: munkájáról, a hadifogságról és arról, hogy hogyan lehet ilyen sokáig élni pár éve könyvet is írt, amelyből egy példányt a polgármesternek is átnyújtott. Sára Botond öt évvel ezelőtt is köszöntötte Jamniczky urat, és mint mondta: reméli, hogy Ernő bácsi 100. születésnapjához is gratulálhat majd.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben