Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Négy éve itthon, Józsefvárosban”

18 éves lett a Turay Ida Színház

2018. november 12. hétfő

2000 novemberében mutatta be a Turay Ida Színház a Lili bárónő című operettet, így éppen a napokban vált nagykorúvá a társulat. A kezdetekben vándorszínházként működő színház 2014 őszén lelt állandó otthonra Józsefvárosban, a Kálvária téren. A 18. születésnapot a november 11-ei Cabaret előadást követően a közönséggel együtt – egy kis koccintással – ünnepelték.

„A Turay Ida Színház éppen 18 évvel ezelőtt mutatta be első darabját, így ma bejelenthetem, hogy társulatunk nagykorúvá vált” – mondta Darvasi Ilona alapító igazgató a vasárnap esti előadás után. Mint kiemelte: 14 évig éltek, dolgoztak és utaztak keresztül-kasul az országban, s ezalatt az idő alatt igazi csapattá kovácsolódtak.

„Évente átlagosan 300 előadást tartottunk, volt, amikor 3-4 darabunk is volt egy nap. Az elmúlt 18 évben 208 színművet, 7126 előadást játszottunk, több mint 2.386.000 néző látta előadásainkat. A számok mellett azonban, ami igazán fontos, az az emberi hozzáállás, lelkiismeretesség, családi hangulat, emberség, ami jellemzi színházunk életét, és az az öröm és taps, amit önöktől, nézőktől kapunk előadásaink után. Az évek alatt egyre erősebbé, többé váltunk, ezért lehetünk ma is itt, egy csapatként, és négy éve itthon érezhetjük magunkat Józsefvárosban” – hangsúlyozta Darvasi Ilona.

A színház alapító igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt évek alatt többek közt társulatukban játszott Bozsó József, Mikó István, Hűvösvölgyi Ildikó, Csonka Zsuzsa, Kovács Zsuzsa, Kalmár Magda, Pápai Erika, Szacsvay László, Gálffi László, Lukács Sándor, Koncz Gábor, Bujtor István, Bubik István, Huszti Péter, Benkő Péter, Cseke Péter, Szerednyey Béla, Pásztor Erzsi, Bencze Ilona, Koltai János, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza, Eperjes Károly, Ujlaki Dénes, Reviczky Gábor, Esztergályos Cecília, Győri Péter, Viczián Ottó, Nagy Gábor és Mahó Andrea.

A beszédet követően a nézőtéren ülők egy pohár pezsgővel koccinthattak a színház nagykorúvá válására.

Fotó: Huszár Boglárka, Nedbál Miklós/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben