Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Építkező közösség – aktív gyülekezet

Egy vasárnap délután a Törökőri Református Gyülekezettel

2018. november 13. kedd

Évente hat alkalommal, vasárnaponként gyülekezeti délutánt szervez a Törökőri Református Gyülekezet, amelyre ez alkalommal – november 11-én – Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott.

Az 1924-ben, kis prédikátorállomásból induló, egy híján 60 esztendeje anyaegyházközségként működő gyülekezet temploma szerényen bújik meg a Százados út 4. szám alatt. A korábban bérházként funkcionáló épület számos átalakításon ment keresztül napjainkig – tornyot, harangot is kapott Isten dicsőségére –, mire elnyerte mostani állapotát.

Ám egy aktív közösség szolgálata újabb és újabb munkálatokkal jár – ebben próbál segédkezet nyújtani Józsefváros önkormányzata, évről évre támogatva a kerületben működő egyházakat.

A vasárnapi gyülekezeti délutánon Balássy András lelkipásztor valamint Dr. Dibuz Sarolta, a gyülekezet főgondnoka fogadta Sántha Péterné alpolgármestert, bemutatva, mivel gyarapodtak az elmúlt időszakban, és milyen terveik vannak a jövőre nézvést.

Ezt követően az alpolgármester köszöntötte a gyülekezet tagjait, biztatva őket, hogy pályázzanak további támogatásra, hiszen kerületünk igyekszik minden segítséget megadni az aktív egyházi közösségeknek. A délután szeretetvendégséggel zárult, a hívek tea és sütemény melletti beszélgetéssel töltötték az estébe forduló meghitt vasárnap délutánt.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben