Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az elesettek segítőit ünnepelték

Elismerések a szociális munka napja alkalmából

2018. november 15. csütörtök

A szociális munka napja a személyes gondoskodást nyújtó intézményeknél, szolgáltatóknál dolgozók ünnepnapja, társadalmi megbecsülésüket szimbolizálja. Józsefváros önkormányzata november 14-én a Polgármesteri Hivatalban rendezett ünnepségen adta át a kitüntetéseket és köszönte meg az ágazat kerületi dolgozóinak az egész éves áldozatos munkát. Sára Botond polgármester beszédében hangsúlyozta: a józsefvárosi szociális intézmények munkatársai erőn felül segítik az elesetteket, amelyért elismerés jár.

„Köszönet és megbecsülés jár az önök munkájáért, hiszen azt vállalták, hogy segítik azokat a józsefvárosiakat, akik valamilyen módon elesettek – vagy idős korból eredően, akár családokról, gyermekekről van szó, akár betegségről vagy hontalan emberekről – és segítségre szorulnak” – fogalmazott beszédében Sára Botond polgármester. Hozzátette: büszke arra, hogy együtt dolgozhat a jelenlévőkkel, mert, mint mondta, Józsefvárosban a szociális ágazat kifejezetten jól működik. „Önök erőn felül segítik az elesetteket, és kiválóan végzik munkájukat” – hangsúlyozta. 

Kitért arra, hogy ezt a munkát kívülről is elismerik, hiszen 2013-ban Idősbarát önkormányzat-díjjal tüntették ki kerületünket, egy hónapja pedig a parlamentben Családbarát önkormányzat-díjat kapott Józsefváros. „Ezek az elismerések is azt jelzik, hogy önök jól végzik a munkájukat. Ezért köszönet, hála és megbecsülés jár. A szolidaritásról, az elesettek megsegítéséről sokan szeretnek beszélni, de Önök annál többet tesznek, mert ezt végzik minden nap, időt, erőt, energiát fordítanak erre” – mondta Sára Botond. Hozzáfűzte, mindezt anyagilag is igyekeznek egyre jobban elismerni: a szociális ágazatban az átlagbér 65 százalékkal nőtt, a 13. havi fizetést pedig idén is biztosítja az önkormányzat. 

A kitüntetettekhez szólva elmondta: ők azok, akik mintát mutatnak munkatársaiknak, megköszönte fáradozásaikat és kérte, hogy a jövőben is legyenek példaképei kollégáiknak. 

Az elismerést átadását követően az ünnepség sztárvendége, Kocsis Tibor, a 2011-es X-Faktor győztese lépett fel és szórakoztatta műsorával a jelenlévőket. 

A kitüntetettek

Polgármesteri Dicséret adományozható annak a magánszemélynek, aki a kerületben szociális szakterületen kiváló teljesítményt nyújt.

„Polgármesteri Dicséret” elismerést kapott:

Muháné Pál Enikő 

14 éve dolgozik a kerületben, a korábbi Józsefvárosi Családsegítő Szolgálatnál kezdte meg szakmai munkáját, ahol nagy szerepe volt a kerületi adósságkezelési szolgáltatás kidolgozásában, rövid időn belül a csoport szakmai vezetője lett. A Szolgálatnál eltöltött idő alatt számos pályázat kidolgozásában és megvalósításában vett részt, majd a Magdolna Negyed Program II. ütemében látott el szakmai feladatokat.

A Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai céljainak kialakításában, megvalósításában mindvégig jelentős szerepet vállalt. Erősítette a szakmai menedzsment munkáját, majd a Közösségi Ház szakmai igazgatója lett. Embersége, a kerületben élők, különösen a hátrányos helyzetű családokért való küzdelme kollégái számára példaértékű. 

Szögi Szabolcs

2011 júniusától a Gyermekek Átmeneti Otthona szakmai vezetője. 2018 januárjában megnyitotta kapuit a Családok Átmeneti Otthona, és a már meglévő Gyermekek Átmeneti Otthonával együtt kialakításra került az Átmeneti Gondozás szakmai egység, melynek létrehozásában elévülhetetlen az érdeme.

Precízen és alaposan végzett vezetői feladatai mellett időt, energiát nem sajnálva törődik a rá bízott gyermekek és családok sorsával, szeretettel, empátiával segíti, egyengeti sorsukat. Aktívan részt vállal az átmeneti gondozás mindennapi teendőiben, együtt túrázik, biciklizik a gyerekekkel, táborozik a családokkal. Jó kapcsolatot ápol a kerület társintézményeivel. 

„Józsefvárosi Szociális Munkáért” kitüntetés adományozható annak a magánszemélynek és szakmai közösségnek, aki Józsefvárosban szociális szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett.

„Józsefvárosi Szociális Munkáért” kitüntetésben részesült: 

Nádudvari Vanda, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője:

1999. november elsejétől dolgozik a Családsegítő Szolgálat munkatársaként. Munkáját pontosan végzi, ügyfeleit részletesen tájékoztatja lehetőségeikről. Segítőkész és türelmes, nemcsak ügyfeleivel, hanem kollégáival is. Jó kapcsolatot ápol különböző szervezetekkel, hivatalokkal. 

Nagy Erzsébet, a JSzSzGyK – Nappali Ellátás szakmai egység klubkoordinátora:

Több mint 18 éve dolgozik a józsefvárosi lakosokért. Házi gondozóként kezdte, később dolgozott adminisztratív munkakörben, terápiás segítőként, 2013 óta a Víg Otthon Idősek klubját vezeti.

A klubtagokkal nagyon jó a kapcsolata, örömmel vesz részt a külső helyszíni programokon. Az általa vezetett klub híres az ott készült kézimunkákról. 

Horváth Szilvia, a JSzSzGyK – Gazdasági Szervezet élelmezési ügyintézője:

A Németh László Általános Iskolában könyvelőként kezdett dolgozni, ezt követően a Józsefvárosi Intézményműködtető Központnál, majd 2015 augusztusától a JSzSzGyK Gazdasági Szervezetéhez került.

Felügyeli és koordinálja valamennyi melegítő konyha zavartalan működését. Derűs, jó kedélyű személyiség, kollégáival, a partner intézmények alkalmazottaival és a szülőkkel is mindig türelmes, segítőkész. 

„Hűségjutalom” elismerésben azon közalkalmazottak részesülnek, akik 20, 30, illetve 40 éve a kerületben, a kerületért dolgoznak. 

Hűségjutalomban részesült:

20 éves munkájáért Pap Csaba István, a JSzSzGyK Család- és Gyermekjóléti Központ gyógymasszőre, gépkocsivezetője.

Mézes Sándor Ferencné, a Víg Otthon Időskorúak Klubjának technikai munkatársa.

Tach Gulalai, a JSzSzGyk Gazdasági Szervezetének konyhai kisegítője.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben