Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A remény vasárnapja

Meggyújtották a második adventi gyertyát

2018. december 10. hétfő

Közeledik legszebb, legmeghittebb ünnepünk, a karácsony. Ezt hirdeti immár a második adventi gyertya is kerületünk koszorúján, melyet Egry Attila alpolgármester és Sajgó Szabolcs jezsuita atya, a Párbeszéd Háza igazgatója gyújtottak meg december 9-én a Horváth Mihály téren. Vastag Csaba és az Apacuka Zenekar koncertje mellett ez alkalommal is színes családi programok voltak: óvodások műsora, állatsimogató, kézműves foglalkozások, és természetesen a jégpálya várták a kicsiket és nagyokat.

„Jó látni, hogy ekkora élettel telt meg a tér, hogy a családok együtt töltik az adventi vasárnapokat” – mondta köszöntőjében Egry Attila alpolgármester, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy közösen gyújtsák meg a második gyertyát Józsefváros koszorúján.

„Mint tudják, az advent a várakozás időszaka. A bűnbánat és a megújulás ideje” – fogalmazott Sajgó Szabolcs jezsuita atya. Elmondása szerint Jézus születése valóban megváltoztatta a világunkat, most pedig rajtunk múlik, hogy jó irányba változik-e tovább.

„Ahogy a koszorún egyre töb gyertya ég, úgy legyen bennünk is egyre több és nagyobb a fényesség” – hívta fel rá a figyelmet.

A hagyományokhoz híven nemcsak a Horváth Mihály téri koszorú hirdeti: mindjárt itt a Karácsony, hanem a változatos családi programok is.

A fellépők sorát a népszerű Apacuka Zenekar nyitotta. A gyerekek tapsoltak, ugráltak, táncoltak, gyorsan felmelegítette őket a vidám zene.

Kisvártatva a Katica Tagóvoda karácsonyi műsorát láthatta a közönség – akik az ünnephez kapcsolódó dalokkal és mondókákkal készültek – majd a gyertyagyújtást követően Vastag Csaba, az X-faktor első szériájának győztese adott fergeteges koncertet.

A délután folyamán sokan csúsztak egyet – vagy többet a téren álló jégpályán –, de folyamatosan nagy volt a zsongás az állatsimogató körül is. A kézműves házikóban pedig csengőt, mézeskalácsot és más apró karácsonyi ajándékot lehetett készíteni.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben