Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Képekbe kódolt életünk

Molnár János kiállítása a Józsefvárosi Galériában

2018. december 10. hétfő

Az életrajz címmel nyílt meg – a kerületünkben élő – Molnár János több évtizedet felölelő alkotásaiból kiállítás december 7-én a Józsefvárosi Galériában. A magyarság sorskérdéseiből, ősműveltségéből és mitológiájából merített témájú műveket Bereczky Zoltán lelkész mutatta be az érdeklődőknek.

A sumér és magyar mitológia, sámánok, táltosok, a paraszti világ, népművészet, az alkotó családja és a nemzet szolgáltak témául kerületünk galériájának legújabb kiállításán, amely január 7-ig várja látogatóit. Ahogyan a művész köszöntőjében megfogalmazta, képeivel adni szeretne a befogadónak, és üzenni, hogy bár sorsunk gyakran nehéz és embert próbáló, ám mégiscsak érdemes – magyarul és magyarként – élnünk. 

A megnyitón Mészáros Erzsébet, Éri Katalin és Görög András szolgáltatta a kiállított alkotásokhoz tökéletesen illeszkedő muzsikát. A kiállításhoz kapcsolódó programként december 12-én filmvetítést és beszélgetést rendeznek a művész közreműködésével.

Molnár János alapítója a Jászsági Alkotók Körének, alapító és elnökségi tagja a Jászsági Képzőművészek Egyesületének. A Magyar Kultúra Alapítvány és a Jászok Egyesületének nívódíjasa.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben