Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Segítség a tanulmányokhoz

Laptopot kaptak a kerület tehetséges diákjai

2018. december 11. kedd

Tizenhat általános- és középiskolás tanuló nyert laptopot a Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért tehetséges gyermekek támogatására kiírt pályázatán, melyeket ünnepélyesen december 10-én a Józsefvárosi Önkormányzat épületében vehettek át. A méltó jutalmakat Sántha Péterné alpolgármester és Szabóné Fónagy Erzsébet, az alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át a fiataloknak.

„Mindig melengeti a szívemet, amikor újra meg újra megbizonyosodom róla, hogy Józsefvárosban mennyi tehetséges, valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermek él” – emelte ki Sántha Péterné köszöntőjében, majd a gyermekekhez fordulva elmondta: örömmel tölti el, hogy ilyenkor személyesen találkozhat velük és adhatja át nekik a megérdemelt jutalmakat. Ezután megköszönte, hogy a szülők és az iskolák gondolnak a kerületi gyerekekre és támogatják őket, majd jó pihenést és áldott ünnepeket kívánt a jelenlévőknek.

„Két évvel ezelőtt az önkormányzat úgy döntött, hogy újjáéleszti a 26 éve alapított közalapítványt, azóta próbáljuk az alapító szándéka szerint és a névadóhoz híven támogatni elsősorban a köznevelési intézményeket, családokat, valamint a szociális és egészségügyi szervezeteket” – hangsúlyozta Szabóné Fónagy Erzsébet. Mint mondta, a pályázat célja is az volt, hogy hozzájáruljanak a diákok tanulmányaihoz, feladataik eredményesebb, hatékonyabb ellátásához.

Az ünnepségen laptopot kapott Bakó Brigitta, Bálint Hanna, Borka Márton, Bölönyi Richárd, Cseke Viktória, Csomortányi Zsófia, Dobrovitz Ádám, Jónás Brigitta, Molnár Áron, Muluye Heven, Nagy István, Nimili Veronika, Pakodi Csenge, Sarkadi József, Szabóki Melinda és Venczel Félix. 

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben