Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros rendjéért

Tűzoltók, közterület-felügyelők, polgárőrök részesültek elismerésben

2018. december 14. péntek

A hagyományokhoz híven a Polgármesteri Hivatal dísztermében adták át az önkormányzat által alapított „Józsefváros rendjéért” elismeréseket december 14-én. A kitüntetést a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából ötvenhárman, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályától tizennégyen, valamint a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül tizenegyen vehették át a rendezettebb kerületért végzett áldozatos tevékenységükért. Sára Botond, Józsefváros polgármestere kiemelte az önkormányzat és a rendvédelemben dolgozók kiváló együttműködését, amelynek köszönhetően elérhető a kitűzött cél, hogy Józsefváros legyen Budapest legbiztonságosabb kerülete.

„A biztonságért elvégzett munkájukért hála és köszönet jár” – hangsúlyozta Sára Botond köszöntőjében.

A polgármester a Katasztrófavédelem munkatársaihoz fordulva elmondta: az elmúlt héten is számos vészhelyzet volt, de szerencsére nem történt tragédia, ami azt igazolja, hogy a tűzoltók helytállása példaértékű.

„A lakosok nevében is mondhatom, hogy hálásak vagyunk, hiszen biztonságban érezhetjük magunkat mindaddig, amíg Önök végzik a munkájukat” – tette hozzá.

A közterület-felügyelőkkel kapcsolatban elmondta: nehéz területen dolgoznak, a feladatuk, hogy – a hatáskörükön belül – rendet tartsanak a közterületeken. Az idei évben azt a célt tűzték ki, hogy visszaszorítsák az illegális szemétlerakásokat.

„Jó úton haladunk, de van még tennivaló, ezért a jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk erre a feladatra” – értékelt Sára Botond. A város első embere kijelentette, hogy az idei évben létrejött a körzeti rendészet, amely hatékonyabbá teszi a közterület-felügyelet munkáját, és amivel kapcsolatban sok pozitív lakossági visszajelzés érkezett, ezért ezt a jövőben is fenn fogják tartani.

A polgárőrökre kitérve Sára Botond leszögezte: azoknak, akik önkéntesen szeretnének tenni lakóhelyükért, és ezért a szabadidejüket is feláldozzák, elismerés és köszönet jár. Egyre többen csatlakoznak a polgárőrséghez, amely hatékonyan segíti a rendészeti szervek munkáját – tette hozzá.

A polgármester emlékeztetett: Józsefváros jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, így elmondható, hogy a felzárkóztatása lezárult. „Sok eredményt elértünk már – olyant is, amiről mások azt hitték, hogy nem lehetséges –, ezért azt gondolom, hogy magasabb fokra léphetünk.

Közös célunk, hogy Józsefváros Budapest legbiztonságosabb kerülete legyen, aminek eléréséhez mindenkire szükség van, aki a kerület biztonságáért dolgozik. Egy ilyen csapattal bátran neki merünk vágni annak, hogy elérjük ezt a célt” – hangsúlyozta. Végezetül gratulált a kitüntetetteknek, azt kívánva legyenek példaképei munkatársaiknak.

Ezt követően Sára Botond átadta a kitüntetéseket.

Az eseményen részt vett Markos Zoltán ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, Géczi Béla ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltségének vezetője, Kelemen Zsolt alezredes, a józsefvárosi tűzoltók parancsnoka, Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője, Sántha Péterné és Görhöny Ádám alpolgármester, Mészár Erika aljegyző, Kaiser József, a józsefvárosi polgárőrök vezetője, Bajusz Ferenc, a Közterület-felügyeleti Ügyosztály vezetője, valamint Teszársz Károly, a Józsefvárosi Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke is.

„Józsefváros rendjéért” kitüntető címben részesült a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltsége VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában szolgálatot teljesítők közül:

Antal Péter, Bagó Dániel, Balázs Eszter Luca, Barta János, Bulyáki János, Csiszár András, Csoknyai Mihály, Czakó József, Darnyik Dániel, Dienes Dániel, Domak Tamás, Dudás Csaba, Égető Szilárd, Farkas Attila, Farkas László, Farkas Zsolt, Fekécs Zoltán, Goller Dávid, Herczeg Mihály, Horváth György, Horváth László, Jahoda István, Jakab János, Janovics György, Juhász Zsolt, Konkoly Tamás, Korfanti Mihály, Kovács Péter, Kuchen Dániel, Laki Péter, Lami András, Melegh Csaba, Mészáros Norbert, Milu Gergő, Molnár Márk, Palágyi Gábor, Palotai Dániel, Pellek Attila, Pintér Dániel, Pintér Tibor, Pósa György, Schmidt Tamás, Spiller András, Suhanyeczki Tibor, Szabados Zoltán, Szabó Dezső, Szabó Péter, Szakadáti Zoltán, Szedlák Attila, Szerencsés István, Szvitek Péter, Toma Árpád, Tóth Tamás.

A Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztály állományában dolgozók közül „Józsefváros rendjéért” kitüntetést kapott:

Bőti Attila, Varju Ferenc, Francz Zsolt, Szabó Endre, Kamarás György, Légrádi Zoltán, Koltai László, Baranyai Ferenc, Gottlieb László, Ember Beáta, Németh Kiss Gergely, Bacskai Károly, Kókai Zoltán, Hegedűs Gábor.

„Józsefváros rendjéért” elismerésben részesült a Józsefvárosi Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül: 

Faragó József, Halmaghi Gyöngyike, Hudák László, Jóni Elemér László, Dr. Kovács Vilmosné, Dávid Zoltán, Farkas László, Párducz József, Brozsó Beáta, ifj.Farkas László, Kaiser Edvin.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben